matcha teás dinnyés zöld uborkás gazpacho recept

Dinnyés fűszeres matcha gazpacho - a legfrissítőbb nyári leves

2018 május 01

Édes, fűszeres leves, ami felfrissít a nyári napokon!

Ha odavagy a klasszikus gazpacho-ért, ami egy nyers zöldség alapú leves, akkor ezt a különleges nyári változatot is mindenképpen ki kell próbálnod!  De ha az eredetit nem is szereted annyira, ezt biztosan fogod!

Ebben a verzióban a leves fő alapanyagát - a paradicsomot - édes sárgadinnyére cseréljük, és különleges fűszerezéssel varázsoljuk a nyár kedvenc levesévé. 

Különleges ízvilágával egyszerre édes és fűszeres, könnyű, és szuper egészséges! Hogy miért az egyik legegészségesebb superfood a matcha, arról itt olvashatsz. 

matcha teás dinnyés zöld gazpacho

Mire lesz szükséged? (8 adaghoz)

  • 1 sárgadinnye, meghámozva és kimagozva
  • 1 kígyóuborka, meghámozva
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 1 kanál méz
  • 1 bögre görög joghurt
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 2 teáskanál cayenne bors
  • 2 tesáaknál M Matcha por
  • 3/4 bögre kókuszvíz
  • friss menta levelek (a tálaláshoz)
  •  

     

    Hogyan készül?

  • Vágjuk kis darabokra a dinnyét és az uborkát
  • Tegyük a dinnye felét a joghurttal egy turmixba és keverjük simára.
  • tegyük hozzá a maradék dinnyét és az uborkát is és keverjük még egy keveset.
  • Öntsük ki egy tálba, majd adjuk hozzá a fűszereket, a mézet, a kókuszvizet és a matcha port. Keverjük el teljesen. 
  • Tálalás előtt hagyjuk állni egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
  • Tálalás előtt díszíthetjük friss menta levelekkel!