Matcha crepe torta - a francia és japán csoda-süti

Matcha crepe torta - a francia és japán csoda-süti

2017 november 21

A crépe a franciák isteni palacsinta tortája, amelyből számos változatot lehet készíteni, főleg édeset de akár sós palacsintatortákat is. Mi természetesen egy Matcha teás változatot hoztunk nektek! 


Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg liszt

2 db tojás

3 dl tej

2 dl szénsavas ásványvíz

1 csipet só

3/4 dl olaj

 

Krém:

500 g mascarpone

500 ml tejszín

1,5 dl kávé

1 teáskanál cukor

3 teáskanál M Matcha tea por

 

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit alaposan összekeverjük egy tálban, majd egy kis pihentetés után forró, kivajazott serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. Ezután kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét és a cukorral jól elkevert kávét. Utána kezdődhet a torta összeállítása: veszünk egy palacsintát, megkenjük krémmel, majd rátesszük a következő palacsintát és így folytatjuk amíg egy gyönyörű palacsinta tortát nem kapunk. A tetejére halmozzuk a maradék krémet, és a torta oldalát is megkenjük vele. Díszíthetjük matcha vagy kakaóporral, de nyugodtan engedjétek szabadon a fantáziátokat! :)