Nemcsak belsőleg, külsőleg is frissít: a zöld tea pozitív hatása a bőrre

EGÉSZSÉG
Szűrés törlése
2022.07.26 16:59
Nemcsak belsőleg, külsőleg is frissít: a zöld tea pozitív hatása a bőrre

Ha az egészséges életmód híveként élsz vagy csak teaimádó vagy, akkor tudod, milyen hosszú távú hatásai vannak a zöld teának az emberi szervezetre, bőrre.

Gazdag flavonoidokban, természetes antioxidánsokban, felveszi a harcot a szabadgyökök ellen. Ez a teafajta méregtelenít, és segíti a fogyást, így fogyasztásával kiegészíthetjük diétánkat. Viszont azt már kevesen tudják, hogy a zöld tea nemcsak belsőnkre, de külsőnkre is jótékony hatással van: védi, szépíti bőrünket.

A zöld tea hatása a bőrre – fogyaszd naponta!

A teák fogyasztása Kínából terjedt el ugyan, azonban a zöld teák királynőjeként emlegetett matcha Japánból indult világhódító útjára. Ez az a "csodaital", ami 10 csésze zöld tea jótékony hatásait foglalja magába.

Ha folyamatosan iszol zöld teát, már akkor is érezheted az előnyeit. Jót tesz az emésztésnek, felpörgeti az anyagcserét, méregtelenít, májvédő és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ha matchát fogyasztasz, ezek a hatások hatványozottan jelentkeznek, de rövid időn belül más pozitívumokat is tapasztalhatsz. 

A matcha 14x több antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya, így a bőröregedés lassításában igencsak nagy szerepe lehet. Napi egy-két csésze matchától nemcsak bőröd lesz fiatalosabb, de belülről kezelheted a bőrgyulladást, a pattanásokat, aknékat. Sőt, a "csodatea" a narancsbőr eltüntetéséhez is hozzájárulhat.

 

Így használhatod külsőleg is a zöld teát!

Ha már iszod a matchát, próbáld ki külsőleg is! A kozmetikai cégek már rég felfedezték, milyen fantasztikus összetevője lehet a krémeknek, ápolóknak, szépségápolási termékeknek a zöld tea. Miért ne készítheted el Te magad ezeket a termékeket?

5 tipp, mire használhatod a zöld teát, illetve a matchát!

  • Táskás szemekre kiváló nyugtató, frissítő. Két megtölthető teafilterbe tégy vízzel pasztává kevert matcha port, majd tedd be fél órára a mélyhűtőbe. Ezután helyezd a szemhéjadra és pihenj le egy kis időre. Ezt a kis rituálét akár naponta elvégezheted.
  • Többféle bőrfiatalító arcpakolást is készíthetsz matchával. Keverheted citromlével, mézzel, joghurttal, sőt, a tökéletes eredményért akár csipetnyi kurkumát is tehetsz bele. A keveréket vidd fel az arcodra, és várj 10-15 percet, majd öblítsd le langyos vízzel. 
  • A vízzel pasztává kevert csipetnyi zöld teát a pattanásokra, mitesszerekre kenve kiváló pattanástalanító, gyulladásgátló krémet kapsz.
  • Ezt az elegyet akkor is használhatod bőrnyugtatóként, ha strandolás vagy kirándulás közben leégtél. 
  • Építsd be a zöld teát az arcápolási rutinodba!

A zöld tea remek választás, ha természetes módon szeretnél fellépni az öregedés hatásai ellen, vagy problémás, gyulladásra hajlamos a bőröd. A zöld tea csodálatos hatásai a bőrre egy magas minőségű matchával megsokszorozódnak.

Ha valódi japán termesztésű teát szeretnél vásárolni, webáruházunkban megtalálod! Az M Matcha shopban kiválaszthatod azt a matchát, ami belsőleg és külsőleg felfrissít és megújít majd!

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
20 879 Ft
22 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Modern matcha szett - Culinary 50g
Modern matcha szett - Culinary 50g
14 378 Ft
15 460 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.