Induljon frissítően a nap reggeli tea fogyasztásával

EGÉSZSÉG
REGGELIK
Szűrés törlése
2023.07.24 14:59
Induljon frissítően a nap reggeli tea fogyasztásával

A reggeli tea fogyasztása a világ számos részén mindennapos rituálévá vált, enélkül nehezen indul a nap. A forró ital kortyolgatása megnyugtató és egyben frissítő hatással bír. A finom illat és aroma felébreszti az érzékeinket és tettekre ösztönöz.

 

A napindítás mellett egyéb jótékony hatása is van a reggeli tea ivásnak. Hidratáló hatású, antioxidánsokban gazdag, koffeint tartalmaz, mely nem hasonlítható a kávéban található mennyiséghez és hatékonysághoz.

 

A matcha tea, mint a zöld teák legtöbbje rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, melyek a reggeli időpontban történő fogyasztással csak még inkább előtérbe kerülnek. Korábbi cikkünkben már szót ejtettünk arról, hogy milyen hatással van testünkre a matcha tea rendszeres ivása, mindezen jótékony következményeket fokozza a reggeli teázás. Nézzük részletesebben azokat az indokokat, melyek igazolják, hogy a teaivás reggelente miért hatásos.

 

Kávé helyett?

 

A legtöbben ébredés után azonnal kávéval indítják a napot. Ennek oka többek között a megszokás, illetve a sötét nedűben található koffein. Az élénkítő hatást azonban nemcsak a kávézással érhetjük el, hanem a reggeli tea ivásával is. A matcha tea összetevői között megtalálhatóak a katekinek és az L-theanin, melyek hatására a koffein lassan szívódik fel a szervezetben, ellentétben a kávéval. 

 

Így ugyan elmarad a robbanásszerű felpörgés, és ezzel együtt a hirtelen érkező szívdobogás, kellemetlen nyomás érzése a fejben, de a gyors zuhanás is hiányzik majd. Helyette hosszú ideig tartó frissesség, egész napos energikusság jut nekünk, ha a matcha teával indul a nap.

 

A matcha felhasználásának többféle módja ismert, hiszen a növény valamennyi részét porrá örölve használjuk fel, így nemcsak teaként fogyasztható, hanem más italok, ételek és édességek elkészítésének alapanyaga is lehet. Oldalunkon többféle receptet gyűjtöttünk össze, melyek segítségével változatossá tehető többek között a reggeli menü.

 

Matcha tea reggeli italként

 

A reggeli tea fogyasztásának hatására a kognitív funkciók is jelentősen javulnak. Ez összefügg azzal, hogy a matcha teában található koffein lassabb felszívódású, mint más italok esetében. A stressz agyra gyakorolt hatását is csökkenti, így könnyebbé válik a koncentráció, javul a memória.

 

A matcha teában lévő antioxidáns, többféle vitamin, valamint klorofill felveszi a harcot a szabadgyökökkel szemben, és segít a szervezet méregtelenítésében. Ez hozzájárul az öregedési folyamat lassulásához, az immunrendszer működését pedig ösztönzi.

 

A reggeli tea élménye

 

A matcha prémiumminőségű tea eltér a többi reggeli italtól. A szálas teák vagy filterben kapható füvek helyett egy csodálatosan intenzív és vibráló zöld színű port keverünk össze forró vízzel. A szertartásos folyamat során bambusz teakeverő ecsettel készítjük el az italt, közben van néhány percünk önmagunkra. Befelé figyelve felkészülhetünk az egész napra, így a kihívásokkal is könnyebben megküzdhetünk.

 

Az éber-nyugalom állapotában alfa hullámok képződnek agyunkban, mely mentális éberséget és koncentrációt biztosít számunkra. A nyugodt és meditatív napindítással tehetünk azért, hogy az örömteli pillanatokat felismerjük és intenzíven átélhessük. Azok számára, akik meditációval kezdik a reggelt, tökéletes kiegészítés ehhez a reggeli teázási élmény.

 

A tea fogyasztásának lehetősége bárki számára adott, szokásainkon nem késő változtatni, ha ezzel jobbá tehetjük szervezetünk működését. Amennyiben bővebb információt szeretnél megtudni a minőségi matcha teáról, keress bennünket elérhetőségeinken.

 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft
-7%
Utolsó darabok 
Kedvencekhez
19 046 Ft
20 480 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.