Persze egy jó jeges matcha latténél nincs jobb, de kóstoltátok már a matcha lattét mangóval?
A mangó ráadásul nem csak ízesítésként szolgál ebben a receptben, hanem az édesítőt is kiválthatja - persze csak, ha nem extrán édesen szereted a lattéd.
Ha szeretnétek kicsit feldobni a megszokott matcha lattétokat, akkor próbáljátok ki ezt a frissítő mangós verziót.
Hozzávalók (1 adaghoz):
1/2 érett mangó 1-2 tk. Agavé szirup, vagy más édesítő (opcionális, én nem használtam) 1-2 dl kókusztej (vagy más növényi tej) 1 tk. M Matcha Prémium por
Elkészítése:
1. A mangót - és ha használsz, az édesítőt is - tedd egy turmixgépbe, vagy aprítógépbe és turmixold püré állagúra. 2. A matcha teához 1 tk. M Matcha Prémium port önts le kb. 1/2-1 dl 70 fokos vízzel és keverd habosra elektromos mixer, vagy teakeverő ecset segítségével. 3. Kanalazd egy nagyobb pohár aljára a mangó pürét, adj hozzá jeget, lassan öntsd rá a kókusztejet, majd öntsd rá a matcha teát.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.