matcha teák

A matcha tea egy igazi gasztronómiai teakülönlegesség, amely sem a filteres, sem a szálas teafélék kategóriájába nem sorolható, mivel a matcha porrá őrölt zöld tea. Különlegessége azonban egyedülálló termesztésében is rejlik, melynek az egészségre gyakorolt számtalan pozitív hatása is köszönhető, melyek kiemelik a többi teaféle közül. Hogy ezeket a pozitívumokat élvezhessük, magas minőségű, eredeti japán matcha teát érdemes vásárolnunk, mint amilyen az Ceremonial, Prémium, Sakura, Culinary vagy Hojicha tea.

Melyik M Matcha való nekem? Kattints IDE!

 

VÁLASSZ KISZERELÉST A TEÁKON BELÜL!

Tovább

 

Milyen hatásai vannak a matcha teának a szervezetre?

Mint ahogy már említettük, a matcha tea rendszeres fogyasztása több pozitív hatással is van a szervezetre. Egészen pontosan a matcha tea rendkívül magas antioxidáns tartalmának köszönhetően javul a szervezetünk védekezőképessége, véd a betegségektől, fellép a káros szabadgyökök ellen, melyek többek közt a rákos megbetegedésekért is felelnek, valamint a bőr öregedési folyamatait szintén lassítja. Továbbá gyorsítja az anyagcserét, égeti a zsírt, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, javítja az állóképességet és nem utolsósorban megnyugtat és ellazít.

 

Miről ismerhető fel az igazán minőségi matcha tea?

A matcha tea a legtöbb körültekintéssel és munkával előállítható teafajta, méltán nevezik a teák királynőjének. Emiatt igazi matcha tea nem vásárolható alacsony áron.  De a magas ár még nem garancia a minőségre, vannak egyéb ismertetőjegyei, melyeket figyelembe véve nem lőhetünk mellé vásárlás során, ilyen a matcha tea eredete, a színe, az aromája és az íze is.

Eredetét tekintve az igazán kiváló minőségű matcha teák Japánból származnak, mint ahogyan a kínálatunkban is megtalálható matcha teák. Kínában szintén állítanak elő matcha teát, de egyrészt ott nem igazán megfelelőek a körülmények a tea termesztéséhez, másrészt a légszennyezettség miatt nem is javasolt Kínából importált matcha teát fogyasztani.

Szín tekintetében a minőségi matcha tea vibrálóan élénk zöld, hiszen ez a jele a magas klorofilltartalomnak, melyet a matcha tea az árnyékolásnak köszönhet. Ez adja a matcha tea különleges és egyedülálló aromáját is, mely nagyon friss, enyhén édes. A gyenge minőségű matcha teák meglehetősen keserűek és rossz utóízt hagynak a szájban.

 

Tényleg igaz, hogy jobb a matcha tea, mint a kávé?

Nem ismeretlen tény, hogy a legtöbb teafélében található koffein, azzal már jóval kevesebben vannak tisztában, hogy ez a fajta koffein szintén megfelelő lehet az éberség fenntartásához. 

A matcha teát nem is feltétlenül a koffeintartalom különbözteti meg igazán a kávétól, hiszen egy csésze matcha teában megközelítőleg feleannyi koffein van, mint egy csésze kávéban. A figyelemre méltó különbséget a matchában lévő ún. L-Theanine nevű vegyület adja. Ennek a vegyületnek köszönhető ugyanis, hogy a teában lévő koffein lassan szívódik fel a véráramban, aminek hatására akár 6-8 órán keresztül tartó éberséggel számolhatunk a kávé egyetlen gyors és rövid energialöketéhez képest.

Ha pedig ez nem lenne elég meggyőző, hogy miért jobb matcha teát inni kávé helyett, akkor még megemlítenénk azt a további különbséget, hogy míg a kávézás után egyfajta nyugtalan éberséget tapasztalhatunk, addig a matcha tea elfogyasztásával ugyan szintén éberek leszünk, de emellett relaxált nyugalmat, vagyis afféle nyugodt éberséget tapasztalhatunk.

Amennyiben te is kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld a matcha teát, nézz szét webshopunkban, válaszd ki a megfelelő termékeket, tedd a kosaradba, rendeld meg, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb eljuttatni hozzád a megrendelt csomagot!

Tovább