Cseresznyés jeges sakura matcha latte

ÉDESSÉGEK
Szűrés törlése
2023.03.07 15:26
Cseresznyés jeges sakura matcha latte

A Sakura a cseresznyevirág japán megnevezése. Ebből már következtethetünk, hogy a Sakura Matcha por esetében a matcha tea port ötvözik a cseresznyevirággal. Ez teszi a Sakura Matcha porát olyan gyümölcsös, tavaszias ízűvé.

A sakura teánk cseresznyevirág tartalmával gyümölcsös ízvilágot teremt a poharadba, amit tovább egészíthetsz cseresznyével, hogy egy harmonikus, igazán frissítő italt készíts magadnak! Ha szereted a cseresznyét, illetve a matcha teát, akkor ez a recept garantált siker lesz a számodra!

Hozzávalók:

  • 100g magozott cseresznye
  • Jég (opcionális)
  • 2-3 dl Növényi ital, vagy tej
  • 60ml víz
  • 1 adag Sakura M Matcha tea

Elkészítése:

  1. A magozott cseresznyét turmixoljunk le, majd kis lyukú szűrőn keresztül szűrjük át.
  2. Osszuk el 2db 3dl-es üvegpohár aljára a cseresznyés szószt, tegyünk hozzá pár szem jeget, majd öntsünk rá mindkettőre 2-2,5dl hideg növényi italt, vagy tejet.
  3. A Chawanba töltsünk 60ml forrásból visszahűtött vizet - fontos, hogy ne forrázzuk le a matcha port, használjuk kb. 70 fokos vizet, majd adjunk hozzá 1 adag M Matcha Sakura port és Chasen bambusz teakeverő ecset, vagy E-mixer segítségével keverjük habosra
  4. Az így elkészített Sakura teát öntsük rá a cseresznyés alapra, és már élvezhetjük is ezt a fenséges italt!

Ezt a receptet meleg verzióban is elkészíthetitek. Ebben az esetben hagyjátok el a jeget, a legjobb végeredmény érdekében pedig a növényi italt, vagy tejet melegítés után habosítsátok fel.

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN

Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft