Jeges gesztenyepürés matcha latte

LATTÉK
KARÁCSONY
Szűrés törlése
2024.12.05 16:00
Jeges gesztenyepürés matcha latte

Gesztenyepüré és matcha tea egy pohárban, jól hangzik ugye? 

 

 




Ha neked is a kedvenc karácsonyi receptjeid között szerepel a gesztenyepüré - és még a matcha lattét is szereted -, akkor ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnod az adventi időszakban. Egy szürcsölhető desszert, ami nem csak isteni finom, de még a szervezetedre is jó hatással van. 

 

 

 

Hozzávalók: 

  • 30g gesztenyemassza (natúr) - helyette használhatunk gesztenyepürét is (ebben az esetben hagyjuk el az agavé szirupot és a rumaromát)
  • 1 tk. agavé szirup (vagy más édesítő)
  • ½ tk. rumaroma
  • 2dl növényi tej
  • 1  adag (kb. ½ tk.) M Matcha Premium, vagy M Matcha Culinary por
  • 60ml meleg víz (kb. 80 fok)
  • jég

 

Elkészítése: 

  1. A gesztenyepüré ihletésű tejhez a natúr gesztenyemasszát, az agavé szirupot és a rumaromát tegyük egy kiöntőbe és habosítsuk elektromos mixer segítségével, amíg homogén nem lesz. Szűrjük át egy szitán. 
  2. A matcha teához 1 adag - ezt adagolókanál, vagy chashaku (bambusz teakanál) segítségével tudod kimérni - M Matcha Premium matcha port öntsünk le kb. 60 ml 70-80 fokos vízzel és keverjük habosra elektromos mixer, vagy chasen (bambusz ecset) segítségével.
  3. Öntsünk jeget egy pohár aljára, majd öntsük rá az elkészített gesztenyés tejet, óvatosan öntsük a tetejére az elkészített matcha teát, majd ha szeretnénk díszítsük tejszínhabbal és szórjuk meg apróra vágott csokoládéval , keverjünk rajta egy jó nagyot és már ihatjuk is.




SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN

Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft