Vegán matcha créme brulée

EGÉSZSÉG
DIÉTÁS RECEPTEK
ÉDESSÉGEK
Szűrés törlése
2024.01.30 08:00
Vegán matcha créme brulée

Te is szereted a klasszikus a francia créme brulée-t?
Csavarj rajta egy nagyot velünk és készítsd el matchával, vegán kivitelben! 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók (2 nagyobb, vagy 4 kisebb adag): 

  • 400 ml kókusztej, konzerves
  • 50g kókuszvirág cukor
  • 1 csipet só
  • 15g tápióka keményítő
  • 2-3 adag (½ tk.) M Matcha Culinary matcha por
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 tk. friss citromlé
  • 15g vegán vaj, vagy kókuszzsír
  • Adagonként 1 tk. cukor (karamellizáláshoz) 

 

Elkészítése:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a kókuszvirág cukrot, a keményítőt, az M matcha port és a sót. 
  2. Öntsük hozzá a kókusztejet, a vanília aromát és a citromlevet és habverő segítségével keverjük homogénre. 
  3. Öntsük egy lábasba és folyamatos keverés mellett forraljuk fel. Tegyük bele a vajat (vagy kókuszzsírt) és keverjük el benne. 
  4. Hagyjuk hűlni 10 percig, majd keverjünk rajta egyet és öntsük poharakba (vagy ‘ramekin’-okba). Hagyjuk teljesen kihűlni őket, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább 4 órára (vagy akár éjszakára).
  5. Szórjuk meg cukorral (ez lehet hagyományos, barna, vagy akár kókuszvirág cukor is), karamellizáljuk meg egy flambírozó segítségével, ha szeretnénk tálaljuk friss bogyós gyümölcsökkel és menta levéllel és már kanalazhajuk is.



SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN

Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft