Hihetetlenül gyorsan kész, és garantáltan felfrissít! Ha Te is odavagy a csodás, tiszta matcha aromáért, próbáld ki ezt “hidegen főzött” verziót! Matcha ínyenceknek kötelező ;)
A “cold brew” kifejezést már ismerheted a kávé világából, na de mit jelent pontosan a matcha esetében a “hidegen főzés”? A technika végtelenül egyszerű, nincs benne semmi turpisság: a matcha port egyszerűen összekevered hideg vízzel. Ennyi az egész.
Elképesztően látványos, ahogyan a matcha a vízzel keveredik. Nyári hőségben jégkockákkal ez az igazi frissítő. Fogyasztás előtt érdemes egy kanállal vagy szívószállal összekeverni, és már szürcsölheted is. Készítsd el magadnak, majd nyűgözd le vele a barátaid vagy a családodat is! ;)
Aki igényli, tehet bele a kedvenc édesítőjéből is. Tradicionálisan a matchát mindig valami édessel kombinálták, ami csodás egyensúlyt teremt a matcha zsenge, “földes” ízvilágával. Édesítés nélkül remek párja lehet ez az ital egy szelet tortának vagy bármilyen édességnek is.
A tiszta és hamisítatlan matcha erő rejlik ebben az italban, kiélvezheted vele a matcha tea összes jótékony hatását: órákon át friss és kiegyensúlyozott maradhatsz, és az egészségeddel is nagyon jót teszel!
Mutasd meg nekünk, ha elkészíted! ;)

HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
- A matcha port egy csészébe vagy pohárba szitáljuk, majd felöntjük 80 ml hideg vízzel.
- Az e-mixer segítségével habosra keverjük (lényegében matcha shot-ot készítünk).
- Egy poharat feltöltünk jégkockával, majd ráöntjük a maradék 170 ml vizet. Ezután jöhet a matchás keverék.
- Aki szeretné, ízlés szerint édesítheti például mézzel vagy juharsziruppal.
