Matcha Chai latte

2020.05.09 16:10
Matcha Chai latte

Nyáron jegesen, télen forrón! Nekünk kétségkívül a matcha chai latte az egyik kedvencünk!

A fűszerek és a mandulatej édessé és illatossá, a matcha pedig különlegesen pikánssá teszi az összhatást amellett, hogy méregtelenít, gyorsítja az anyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet és még a koncentrációnkat is növeli.

A matchán kívül a gyömbér is hozzájárul ahhoz, hogy kirobbanó formában legyen az immunrenszerünk, a fahéj pedig segít csökkenteni a vércukorszintet. Tiszta főnyeremény, igaz?

Készítheted jeges és forró változatban is!

 

HOZZÁVALÓK (1 POHÁR):

  • 1 teáskanál M Matcha Premium vagy M Matcha Culinary
  • 3 evőkanál melegvíz (nem forró)
  • 1 bögre (kb. 240ml) mandulatej
  • egy csipetnyi fahéj
  • egy csipetnyi szegfűszeg
  • egy kis csipetnyi kardamom
  • egy kis csipetnyi feketebors (tényleg…)
  • agave szirup, ízlés szerint (opcionális)
  • jég

ELKÉSZÍTÉSE

1. Tegyük a matcha port egy öblös bögrébe, öntsünk rá vizet, majd a bambusz teakeverő vagy kézi tejhabosító segítségével keverjük csomómentesre.

2. Közepes lángon melegítsük össze a mandulatejet a fűszerekkel kb. 10 percig (minél tovább hagyjuk, annál fűszeresebb lesz).

FORRÓN:

3. Öntsük a matcha teába a fűszeres tejet. Ízesíthetjük egy kis agave sziruppal, de így is tökéletes!

JEGESEN:

3. Dobjunk pár jégkockát a matcha teás pohárba, majd öntsük rá a fűszeres tejet is. 

Tipp: Miért nem készíted el előző este, hogy másnap legyen egy kis motiváció a korai felkeléshez? :) 

jeges chai matcha latte recept

 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN