Nyáron jegesen, télen forrón! Nekünk kétségkívül a matcha chai latte az egyik kedvencünk!
A fűszerek és a mandulatej édessé és illatossá, a matcha pedig különlegesen pikánssá teszi az összhatást amellett, hogy méregtelenít, gyorsítja az anyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet és még a koncentrációnkat is növeli.
A matchán kívül a gyömbér is hozzájárul ahhoz, hogy kirobbanó formában legyen az immunrenszerünk, a fahéj pedig segít csökkenteni a vércukorszintet. Tiszta főnyeremény, igaz?
Készítheted jeges és forró változatban is!
HOZZÁVALÓK (1 POHÁR):
- 1 teáskanál M Matcha Premium vagy M Matcha Culinary
- 3 evőkanál melegvíz (nem forró)
- 1 bögre (kb. 240ml) mandulatej
- egy csipetnyi fahéj
- egy csipetnyi szegfűszeg
- egy kis csipetnyi kardamom
- egy kis csipetnyi feketebors (tényleg…)
- agave szirup, ízlés szerint (opcionális)
- jég
ELKÉSZÍTÉSE
1. Tegyük a matcha port egy öblös bögrébe, öntsünk rá vizet, majd a bambusz teakeverő vagy kézi tejhabosító segítségével keverjük csomómentesre.
2. Közepes lángon melegítsük össze a mandulatejet a fűszerekkel kb. 10 percig (minél tovább hagyjuk, annál fűszeresebb lesz).
FORRÓN:
3. Öntsük a matcha teába a fűszeres tejet. Ízesíthetjük egy kis agave sziruppal, de így is tökéletes!
JEGESEN:
3. Dobjunk pár jégkockát a matcha teás pohárba, majd öntsük rá a fűszeres tejet is.
Tipp: Miért nem készíted el előző este, hogy másnap legyen egy kis motiváció a korai felkeléshez? :)