Végtelenül egyszerű elkészíteni, kedvünkre variálható, rendkívül étvágygerjesztő, és szuper egészséges ez a matchás müzli!
Teljesértékű, tápanyagokban gazdag hozzávalók, amikből gyorsan összedobhatjuk ezt a remek reggelinek valót. A matcha teapor hozzáadásával biztosak lehetünk benne, hogy energikusan indul majd a nap.
A házi készítésű müzliben a legjobb, hogy ízlésünkre formálhatjuk, illetve aszerint alakíthatjuk, mi található meg épp otthon. Csatos üvegben, légmentesen tárolva 1-2 hónapig is eláll, bár addig úgysem foglalja majd a helyet a polcon ;)
Ha hétközben tényleg csak egy kis időnk van reggelizni otthon, ez a tökéletes választás, gyorsan és egyszerűen kész a tápláló reggelink: szórjuk a matchás müzlit egy tál növényi tejbe vagy joghurtba és már kanalazhatjuk is! Lassú napindításhoz pedig csodás választás a meggyes smoothie bowl tetejére szórva, isteni finom!
A matcha tea igazán különlegessé és egyedivé teszi ezt a müzlit. Kókusszal kombinálva fantasztikusan ízletes ez a japán csodatea, próbáljátok ki ti is!
U.i. Ajándékötletnek is kiváló. ;)
Hozzávalók a müzlihez:
- 3 csésze zabpehely
- 1 csésze kókuszreszelék
- 1 csésze dió
- 3/4 csésze őrölt lenmag
- 3/4 csésze mazsola
- 3/4 csésze tökmag
- 3/4 csésze étcsoki pasztilla/étcsoki darabkák
- 1 csapott ek. M Matcha Culinary
- 3 tk. liofilizált málna (opcionális)
Hozzávalók a meggyes smoothie-hoz:
- 1 csésze (fagyasztott) meggy
- 1/2 csésze kókuszital
- 1 banán
Elkészítése:
- A diót nagyobb darabokra aprítjuk, majd a zabpehellyel és a kókuszreszelékkel együtt egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőbe tesszük. Nagyjából 10-15 perc alatt megpirítjuk, időről időre rápillantunk, megkavargatjuk egy fakanállal, nehogy odaégjen.
- A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd az összes többi hozzávalóval összekeverve el is készült a müzlink.
- A meggyes smoothie elkészítéséhez a hozzávalókat összeturmixoljuk, majd tálba öntve, müzlivel a tetején elfogyasztjuk. :)