15 000Ft felett ingyenes szállítás!

karácsonyi mézeskalács matcha tea mázzal recept szénhidrátcsökkentett

mézeskalács matcha mázzal

2019 december 10

Mézeskalács nélkül nincs karácsony! Azt viszont tudjuk, hogy nem egy alak-barát édesség, ráadásul képtelenség abbahagyni a majszolását. 

De ez ne vegye el senki kedvét, ha bűntudat nélkül szeretnétek elvenni az 5. mézeskalácsot is a karácsonyi sütistálról, akkor ez a szénhidrátcsökkentett recept a legeslegjobb alternatíva.

Még különlegesebbé teheted az élményt, ha a klasszikus fehér helyett csodásan zöld matcha mázzal díszítesz ami nemcsak látványban van ott nagyon, de különleges ízélményt is nyújt.  Figyelni kell, mert 8-10 perc alatt megsül, így ennyi idő múlva már puha mézes fűszeres kalácsokba haraphatunk, ami nem émelyítő, hanem éppen kellemesen édes.

 

Szénhidrátcsökkentett Mézeskalács recept


karácsonyi szénhidrátcsökkentett mézeskalács recept zöld matcha teás mázzal

Hozzávalók

  • 1000 g szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
  • 300 g eritrit
  • 20 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 200 g méz
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
  • 2 tk őrölt szegfűszeg
  • ¼ tk szerecsendió
  • 1 csipet só
Máz:

 

Elkészítése

  • A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd a kimért margarint belemorzsoljuk. Addig csináljuk ezt amíg a margarin apró részekre nem morzsolódik a lisztben.
  • Hozzáadjuk a mézet, a tojást, és kész tésztává gyúrjuk. Érdemes lisztezni nyújtáskor, mert a méztől eléggé ragacsos tésztát kapunk.
  • Kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk a tésztát. 
  • A kiszaggatott formákat sütőpapírra tesszük. A sütőt légkeverésen 180 fokra előmelegítjük, és kb 8-10 percig sütjük. Figyeljük közben mert könnyen megég, ha pedig kiettük a sütőből ne hagyjuk a tepsin, mert könnyen utánsül.
  • Ha kihűlt a tetejét matcha porral összekevert porcukorral díszítjük, egy kis plusz energiáért. 😊