7 jel, hogy a szervezetednek méregtelenítésre van szüksége

EGÉSZSÉG
Szűrés törlése
2020.04.13 16:06
7 jel, hogy a szervezetednek méregtelenítésre van szüksége

Az alábbi 7 probléma a szervezet jelzése, hogy itt az idő a változtatásra!

 

Testünknek saját méregtelenítő rendszere van, de a kapacitása véges. Az egészségtelen táplálkozása leterheli a szervezetet, segítség nélkül képtelen tökéletesen elvégezni a feladatát.

1. MINDIG ÉDESSÉGET ENNÉL

Ha állandóan valami nasin, csokin, sütin jár az eszed és képtelen vagy leállni, akkor itt az ideje a méregtelenítésnek!

2. EMÉSZTÉSI GONDJAID VANNAK

A székrekedés és a puffadás nemcsak kellemetlen, de annak a jele is, hogy a szervezeted már nem bírja a harcot a jelenlegi táplálkozásoddal.

3. ÁLLANDÓAN FÁRADTNAK ÉRZED MAGAD

Nem számít hogy mennyit alszol, mégis teljesen kimerültnek érzed magad? Az állandó fáradtáságérzetet sok minden okozhatja, többek között az is, hogy mit eszel. Ha a fáradtságot a szervezetben felhalmozódott toxinok okozzák, nincs az a módszer, ami megszüntetheti azt.

állandó fáradtság levertség okai

4. BŐR PROBLÉMÁID VANNAK

A helytelen táplálkozás bőrproblémákhoz vezet, ilyenkor a szervezetünk valamitől meg akar szabadulni, valamit jelezni próbál nekünk, amire érdemes odafigyelni.  A pattanások, mitesszerek, ekcéma, pikkelysömör mind azt jelzik, hogy a szervezet már nem tud megbirkózni segítség nélkül a méreganyagokkal. 

Tipp: Matcha teás arcpakolás

5. GYAKRAN FÁJ A FEJED

A fejfájás ugyanúgy, mint a fáradtság, számos egészségügyi probléma tünete lehet. Ha méreganyagok, például az élelmiszerekben megtalálható aszpartám, mesterséges színezékek és tartósítószerek halmozódnak fel a szervezetben, az hatással van az idegrendszerre, amely fejfájást okozhat. Ha a tünetek egyre gyakoribbak és nem szűnnek, akkor az a szervezet üzenete, vegyük komolyan!

6. NEM ALSZOL TÚL JÓL

Ha rendszeresen nehezen alszol el, éjszakánként forgolódsz, sokszor felriadsz, ennek az is lehet az oka, hogy  a máj sokat dolgozik éjjelente, ami megnehezíti a pihentető alvást.  Ilyenkor a májnak nem árt egy kis segítség.

alvási problémák okai álmatlanság fáradtság okozói


7. TESTSÚLY PROBLÉMÁID VANNAK

Bizonyos méreganyagok gátolják a zsírsejtek feldolgozását, így bármennyit mozgunk, diétázunk a zsírpárnák makacsul ragaszkodnak majd hozzánk. Sok toxin valójában obezogén, vagyis növelik a súlygyarapodást.

Kapcsolódó cikk: 3 tipp és kevesebbet mutat a mérleg

MIT TEHETSZ ELLENE? 

A szervezetünkben a méregtelenítési folyamatokat elsősorban a májunk végzi, mely megállás nélkül működik, sose áll le.  Ennek a sebességét és a méreganyagok ürülését nem lehet elősegíteni csupán azzal, ha sok vizet iszunk, azzal pedig pláne nem, ha nem eszünk semmit!

Azonban az nagyon fontos, hogy testünket, májunkat egészségesen tartsuk. A titok nem más, mint a jól összeállított, változatos, egészséges étrend! Felejtsük el tehát az 1-2 hetes "varázs" tisztítókúrákat, a kulcs az egészséges életmód, bármennyire is elcsépelt már ez a kijelentés.

MÉREGTELENÍTÉS MATCHA TEÁVAL

Már napi 1 gr matcha tea elfogyasztásával is rengeteget tehetsz az egészségedért, többek között azért is, mert nagyon jó méregtelenítő. Nézzük, hogy miért!

KLOROFILL: ELSŐ A LÚGOSÍTÁSBAN, MÉREGTELENÍTÉSBEN

A matcha tea porrá őrölt zöld tea, amelyet különleges módon termesztenek és állítanak elő. Mivel porrá őrölve elfogyasztjuk a teljes tea levelet, így a zöld tea összes hatóanyagát megkapjuk (a hagyományos teázás során ez mindössze 10%). 

Ráadásul a teanövényeket 2-4 héttel a szüretelés előtt beárnyékolják, ezáltal a növény rengeteg klorofillt termel, amelynek csodás zöld színét is köszönheti és köztudottan az egyik legjobb természetes méregtelenítő és vízhajtó, segíti a káros anyagok távozását a szervezetünkből.

méregtelenítés matcha teával magas klorofill tartalom hatékony méregtelenítő és lúgosító ital

ANTIOXIDÁNSOK

Amellett, hogy a matcha tea fogyasztásakor óriási mennyiségű klorofill jut a szervezetünkbe, rengeteg egyéb értékes antioxdáns is. A májunkban az átalakítási reakciók során szabadgyökök képződnek, melyeket az antioxidánsok segítenek lekötni. A matcha az egyik legjobb természetes antioxidáns forrás,  14-szer több antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya! 

Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat. 

antioxidáns tartalom összehasonlító táblázat milyen ételekben van a legtöbb antioxidáns

A MATCHA TEA FOGYASZTÁSÁNAK TOVÁBBI EGÉSZSÉGRE GYAKOROLT JÓ HATÁSAI

  • A matcha könnyen emészthető, jó minőségű rostforrás, ami segít rendszeressé tenni az emésztést és segít a vércukor- és koleszterinszint kontrolálásában is.
  • Lúgosít és így a kávéval és a többi zöld teával ellentétben nem csinál gyomorsavat.
  • Vízhajtó hatással bír.
  • Képes 30-40%-kal növeli az anyagcserét, ezáltal elősegíti a természetes fogyást.
  • Edzés előtt fogyasztva akár 25%-kal képes felgyorsítani az zsírégetést.
  • L-theanine tartalmának köszönetően csökkenti a stresszt és megnyugtat.
  • Javítja az állóképességet, növeli a teljesítményt.
  • 100%-ban természetes, nincs semmilyen negatív mellékhatása.

Ha tehát szeretnénk újra formába lendülni, azt egész biztosan nem egy kéthetes méregtelenítő kúrával fogjuk elérni. Már napi 1 gr matcha elfogyasztásával is sokat tehetsz magadért, a jobb közérzetedért és az egészségedért.

Nézz szét a receptjeink között rengeteg szuper ötletért, hogy hogyan tudod beépíteni a matcha teát napi étrendedbe, készíthetsz belőle hagyományos matcha teát, mennyei matcha lattékat, de remek kiegészítője lehet egészséges smoothieknak vagy turmixoknak is. 

Bármilyen formájában szereted is a matcha teát, hamarosan hálás leszel magadnak, hogy elkezdted! :)  

matcha latte hatékony méregtelenítő és lúgosító ital

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag
-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Komplett csomag - Premium 30g
Komplett csomag - Premium 30g
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
18 283 Ft
19 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Kezdő csomag - Prémium 30g
Kezdő csomag - Prémium 30g
12 201 Ft
12 980 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft