Dirty matcha latte

2024.06.05 08:00
Dirty matcha latte

Extra lendületre vágysz? Készíts dirty matcha lattét. Hogy miért? A kávéban lévő koffein egy nagyobb löketet ad az ital elfogyasztása után, amíg a matcha teában lévő koffein hosszantartó és egyenletes energiát biztosít számodra a nap további részére.

A matcha teában lévő L-theanin ráadásul megakadályozza a kávézás után tapasztalható negatív hatásokat is, mint a koffein szorongás, vagy a energiaszintünk hirtelen megzuhanása. Ezek után Te is matchával fogod inni a kávédat, ugye? 

Hozzávalók: 

  • 2 dl tej (hagyományos vagy növényi)
  • 2 adag (kb. ½ tk.) M Matcha Prémium vagy Culinary matcha por
  • 60 ml meleg víz (kb. 80 fok) 
  • 1 nagy marék jég 
  • 1 tk. édesítő (opcionális) - még a meleg matcha teában, vagy az espressoban elkeverve

 

Elkészítése: 

  1. A matcha teához 1 adag - ezt adagolókanál, vagy chashaku (bambusz teakanál) segítségével tudod kimérni - M Matcha matcha port öntsünk le kb. 60 ml meleg (kb. 70-80 celsius fokos) vízzel és keverjük habosra elektromos mixer, vagy chasen (bambusz ecset) segítségével.
  2. Tegyünk jeget egy pohár aljára, öntsük rá az elkészített matcha teát, egy kiskanál segítségével lassan - hogy megmaradjanak a rétegek - öntsük rá a hideg tejet, végül egy kiöntő segítségével lassan öntsük bele a meleg espressot. Keverjünk rajta egy jó nagyot és már szürcsölhetjük is.

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET