Eperhabos matcha latte

LATTÉK
Szűrés törlése
2024.04.24 14:38
Eperhabos matcha latte

Amióta megjelent a Starbucks üzleteiben a csapból is az ‘Iced Strawberry Matcha Latte’ folyik. Elmentünk, kipróbáltuk, tényleg isteni. 

Mi most elhoztuk nektek egy kicsit egészségesebb verzióban, házi eperpürével, és M Matcha Sakura matcha teával, ami egy kis tavaszias, virágos ízvilágot is kölcsönöz ennek az isteni italnak. Mi valószínű egész tavasszal ezt fogjuk szürcsölni. 

Pro tipp: Itt az eperszezon, úgyhogy készítsétek friss hazai eperrel, hiszen így a legfinomabb. 

 

Hozzávalók: 

  • 2dl hideg tej (hagyományos vagy növényi)
  • 1 adag (kb. ½ tk.) M Matcha Sakura matcha por 
  • 1 nagy marék jég
  • 3 ek. habtejszín (hagyományos vagy növényi), vagy kókuszhab (receptért katt IDE
  • 2-3 ek. eperpüré

 

Elkészítése: 

  1. Készítsük el az eperpürét: Ehhez 200g epret (friss, vagy fagyasztott) melegítsünk fel, majd passzírozzuk át egy szűrőn és édesítsük 2-3 ek. kókuszvirág cukorral (vagy más édesítővel). Hagyjuk teljesen kihűlni, a maradékot tároljuk hűtőszekrényben.
  2. Az e-mixer segítségével habosítsuk fel a habtejszínt, és az eperpürét. 
  3. A matcha teához 1 adag - ezt adagolókanál, vagy chashaku (bambusz teakanál) segítségével tudod kimérni - M Matcha Sakura matcha port öntsünk le kb. 60 ml 80 fokos vízzel és keverjük habosra elektromos mixer, vagy chasen (bambusz ecset) segítségével. 
  4. Tegyünk jeget egy pohár aljára, majd öntsük rá a hideg tejet, végül öntsük bele az elkészített matcha teát és keverjünk rajta egyet. Öntsük (vagy kanalazzuk) a tetejére a felhabosított habtejszínt, keverjünk rajta egy jó nagyot és már ihatjuk is.

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET