Hagyd, hogy elcsábítson csodás rétegeivel ez az ínycsiklandozó epres matcha latte!
A matcha tea-eper kombináció már korábban is bizonyított, remekül harmonizálnak egymással ebben a lattéban is, eperszezonban kötelező kipróbálni! Igazi nyárcsalogató, nyárünneplő ital, ami garantáltan felfrissít.
Ez a latte egy valódi antioxidáns bomba és fantasztikus hatással van az egészségedre. A matcha teát nem véletlenül nevezik a japánok csodaitalának, segíthet többek között a fogyásban, a méregtelenítésben, a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében is. Finom és egészséges, kell ennél több?
Ebből a mennyiségből két adagot tudsz készíteni, így megoszthatod a kedveseddel, egy barátoddal vagy családtagoddal, de azt is megértjük, ha a másik adagot megtartod magadnak későbbre. ;)
Ha bejött ez az ital, nézd meg a többi matcha latte receptünket is ide kattintva!
Ha pedig még több matchás-epres finomságra vágysz, próbáld ki ezt a pohárdesszertet vagy az édes matchás mártogatósunkat eperrel!
HOZZÁVALÓK (2 adaghoz):
- 250 g eper (friss vagy fagyasztott)
- 1 ek. juharszirup (opcionális)
- jégkockák (opcionális)
- 2 tk. M Matcha Premium vagy M Matcha Culinary
- 160 ml víz
- 160 ml növényi tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az eperszószhoz az epret és a juharszirupot turmixgépbe tesszük, majd simára turmixoljuk.
2. A matchaport egy pohárba szitáljuk, majd felöntjük a vízzel, és az e-mixer segítségével simára keverjük.
3. A kedvenc (~250 ml-es) poharad aljára (kb. egyharmadáig) kanalazz az eperszószból. Ezek után jöhetnek - opcionálisan - a jégkockák, majd a növényi tej (kb. a pohár kétharmadáig). Ha szeretnéd szépen kialakítani a rétegeket, öntéskor használj egy kiskanalat.
4. Végül öntsd fel a matcha teával a poharad tetejéig, és már élvezheted is!