Húsvéti matchás tojások

FOGYÓKÚRA, DIÉTA
DIÉTÁS RECEPTEK
ÉDESSÉGEK
Szűrés törlése
2024.03.26 15:33
Húsvéti matchás tojások

Ha szeretnél valami igazán egészségeset is nassolni Húsvétkor, akkor készíts fehérjében és antioxidánsokban gazdag húsvéti matchás tojásokat.

Ha megéhezel két menü között, vagy csak valami csokira vágynál, nassolj 1-2 darabot ebből az isteni édességből és töltődj fel energiával a benne lévő telítetlen zsírsavaknak, fehérjének és matcha teának köszönhetően. 

 

 

 


 Hozzávalók: 

  • 120g mogyoróvaj
  • 75g folyékony édesítő (pl. agavé szirup)
  • 80g növényi fehérje por (vagy zabliszt)
  • 1 csipet só
  • 2-3 adag (kb. 1-1,5 tk.) M matcha Culinary matcha por
  • 3-5 Ek. víz (attól függően, mennyire ítéled száraznak - formázhatónak kell lennie)
  • 150g étcsokoládé

 

Elkészítése: 

  1. Egy tálban keverjük össze a mogyoróvajat, a folyékony édesítőt, a fehérje port (vagy zablisztet), a sót és a M Matcha Culinary matcha port, majd adjunk hozzá kanalanként annyi vizet, hogy formázható legyen a massza. 
  2. Formázzunk belőle 12 db lapos tojást ujjaink segítségével, majd olvasszunk csokoládét és mártsuk bele az elkészült tojásokat, végül tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt nagyobb tányérra. Tegyük hűtőbe fél órára, hogy megszilárduljon a csokoládé. 
  3. A megmaradt csokoládét olvasszuk fel újra és húzzunk a megszilárdult csokoládé rétegre csokoládé csíkokat egy kisebb kanál segítségével. Tegyük hűtőbe újabb 30 percre, hogy megszilárduljon ez a csoki réteg is és már fogyaszthatjuk is az egészséges, csokitojásainkat.

 

 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN