Mandulás matcha latte

2024.01.08 12:00
Mandulás matcha latte

Ha keresnünk kellene a matcha teához tökéletesen passzoló ízeket, akkor az egyik befutó egészen biztosan az olajos magvak lennének.

Bármilyen magot is használsz, akár sütéshez, akár lattéd elkészítéséhez, nem lőhetsz félre vele, ráadásul lattéd is extra krémes lesz tőle.

A pisztáciás matcha latte receptje után elhoztuk nektek a mandulás verziót is. Te melyik maggal próbálnád ki következőleg? 

 

 

Hozzávalók: 

  • 1 tk. mandulavaj
  • 2dl mandulatej (barista), felhabosítva, vagy felmelegítve
  • 1  adag (kb. ½ tk.) M Matcha Prémium vagy Culinary matcha por
  • 60ml meleg víz (kb. 80 fok)
  • 1 tk. édesítő (opcionális)

 

Elkészítése: 

  1. A matcha teához 1 adag - ezt adagolókanál, vagy chashaku (bambusz teakanál) segítségével tudod kimérni - M Matcha matcha port öntsünk le kb. 60 ml 80 fokos vízzel és keverjük habosra elektromos mixer, vagy chasen (bambusz ecset) segítségével. 
  2. Tegyük a mandulavajat és ha használunk, az édesítőt egy pohár aljára, öntsük rá felhabosított meleg tejet. Öntsük bele az elkészített matcha teát, ha szeretnénk szórjuk meg egy kis mandulával, keverjünk rajta egy jó nagyot és már ihatjuk is.

 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft