Matcha tea mint természetes anyagcsere-gyorsító

2023.04.26 10:51
Matcha tea mint természetes anyagcsere-gyorsító

A természetes anyagcsere-gyorsító matcha tea hatékony segítség a diétázók, fogyni vágyók számára.

A fogyasztó teák többsége nem nyújt teljes körű megoldást számukra, míg a matcha tea nemcsak az anyagcsere gyorsítására szolgál, hanem számtalan jó tulajdonságával egészségünk megőrzésében is nagy szerepet játszhat.

 

Az anyagcsere gyorsítása egyébként nemcsak a fogyás elősegítésére alkalmas, hanem energetizál, javítja az immunrendszer működését, és még egyéb előnyei is ismertek. Korábbi cikkünkben már kifejtettük, hogy milyen hatékony a matcha tea a fogyókúra idején, de emellett még további jótékony hatása is van fogyasztásának. Cikkünkben megvizsgáljuk az anyagcsere folyamatát és a matcha tea fogyasztásának előnyeit.

 

Az anyagcsere folyamata

 

Az anyagcsere a szervezetben zajló kémiai folyamatok összessége, melyek segítenek a tápanyagok felhasználásában, a toxinok eltávolításában, a sejtek újratermelődésében és a szervek működésének fenntartásában.

 

A metabolizmus, azaz az anyagcsere biztosítja a sejtek közötti energia- és információáramlást. Ezáltal a szervezet folyamatos működését és a létfenntartás elengedhetetlen részét képezi. A megfelelő anyagcserével képes testünk megtartani a folyamatok közötti egyensúlyt. Ennek felborulása esetén megindulhat az elhízás, zsírlerakódás és számtalan egyéb betegség kialakulása.

 

Az anyagcsere gyorsítása természetes módon számos pozitív hatással bír szervezetünk számára, ezek közül az egyik legfontosabb a testsúlycsökkentés. A gyorsabb anyagcsere hatására szervezetünk hatékonyabban képes lebontani és felhasználni a tápanyagokat, így kevesebb felesleges zsír rakódik le a testünkben. Az energiafelhasználás is fokozódik, több kalória elégetésével kevesebb zsír marad szervezetünkben, így az elhízás is kevésbé fenyegető probléma.

 

A matcha tea mint természetes anyagcsere-gyorsító

 

A matcha tea egyike azon természetes anyagoknak, mely segítségével meggyorsítható az anyagcsere. A Japánból származó zöld tea fiatal leveleinek teljes felhasználásával elérhető, hogy a matcha tea fogyasztásakor energiaszintünk növekedjen, anyagcserénk pedig gyorsabbá váljon.

 

A természetes anyagcsere-gyorsítóként is ismert matcha tea 10%-ról akár 35-40%-kal is képes a nyugalmi metabolikus szintet megemelni. Ennek hatására a szervezet beindítja a természetes súlycsökkentés folyamatát. Mivel a teacserje levelei teljes egészében a teába kerülnek, így az könnyen felszívódó rostokban gazdag, mely stabilizálja a vércukorszintet. Nem tör ránk hirtelen az éhség, kevesebb ételt fogyasztunk, emellett pedig energiával teltnek érezzük magunkat.

 

A matcha tea tulajdonságai

 

A stressz csökkentésére is jó hatással van a tea, ez pedig szintén elősegíti a zsír lebontását és biztosítja az energiaszint növelését. Emelkedik az állóképességünk a matcha tea fogyasztásával, ezáltal pedig a súlycsökkentéshez szükséges mozgást, terhelést hosszabb távon is jobban bírjuk.

 

Az elképesztő nagy mennyiségű EGCG tartalom hatására tökéletes polifenol antioxidáns és zsírblokkolóként működik a tea, mely lassítja a zsírsejtek növekedését. A matcha tea fogyasztása megnöveli a kalóriaégetést, így még nagyobb mértékben biztosítja a természetes súlycsökkentést.

 

Érdemes tehát a napi rutinunk részévé tenni a matcha zöld tea fogyasztását, mert nemcsak a diétában, hanem szervezetünk egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszhat. A matcha tea egyéb jótékony hatásairól tájékozódj oldalunkon.SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET