MINŐSÉG
Nem mindegy, hogy "zöld tea por" vagy matcha!
A matcha a legritkább és legdrágább tea a világon. Titka különleges termesztésében és feldolgozásában rejlik - sajnos sok alacsony minőségű matcha található a piacon, árulkodó jel lehet az alacsony ár, a fakó szín vagy a keserűbb íz.
Az M Matcha teák eredeti Japán termékek, kategóriájukban a legmagasabb minőséget képviselik, így élvezheted igazán jótékony hatásaikat és különleges ízüket.
MITŐL FÜGG A MATCHA KATEGÓRIÁJA?
A teacserje tetején lévő levelek a legédesebbek, ezekből készülnek a top matchák. A középső, alsó levelek keverékéből pedig a "főzős" matchák. Az is fontos, hogy mikor szüretelik: az első, tavaszi szüretelésű matcha teák a legédesebbek.
Tudtad?
A magas minőségű teának úgynevezett umamiban gazdag íze van. Az édes, sós, keserű, savanyú sorban ez az ötödik íz. A japánok szerint az umami egyensúly: feleslegessé teszi a fűszert, kellemes utóízt hagy a szájban és mély benyomást a lélekben.