Miért az M Matcha?

MINŐSÉG

A matcha tea a legritkább és legdrágább tea a világon, azonban fontos hogy eredeti terméket válasszunk, mert sok rossz minőségű matcha található a piacon. Árulkodó jel lehet az alacsony ár, a fakó szín vagy a keserűbb íz.

Az M Matcha teák eredeti Japán termékek, kategóriájukban a legmagasabb minőséget képviselik, így élvezheted jótékony hatásaikat és különleges ízüket. A magas minőségű teának úgynevezett umamiban gazdag íze van. Az édes, sós, keserű, savanyú sorban ez az ötödik íz. A japánok szerint az umami egyensúly: feleslegessé teszi a fűszert, kellemes utóízt hagy a szájban és mély benyomást a lélekben. 

KATEGÓRIA

A matcha teákat alapvetően 2 kategóriába soroljuk: Ceremonial és Culinary kategóriákba.

Minden matcha tea egy keverék, melyet a teakészítő mesterek nagy gondossággal készítenek. A teacserje legtetején lévő levelek a legfrissebbek, legédesebbek, ezekből készülnek a Ceremonial minőségű matcha teák, míg a középső, alsó levelek keverékéből a Culinary matchák. A matcha teák minősége attól is függ, hogy mikor szüretelik, így vannak első-, másod- és harmadszüretelésű matcha teák is. Az M Matcha Koicha, Ceremonial és Prémium is a Ceremonial minőségű matcha teák kategóriájába tartoznak.

tealevelek kategóriája

 

SZÁRMAZÁS:  JAPÁN - AZ M MATCHA HAZÁJA

A matcha teát több helyen is termesztik, de kizárólag Japánban képesek előállítani a legjobb minőséget. 

Uji városa Kyotó mellett található, a leginkább elismert matcha termesztő vidék. Az innen származó teákat használták eredetileg a tradicionális japán teaszertartásokhoz - ezáltal a régmúltba visszanyúló történelme van és egyfajta sztenderdet jelent a matcha készítésben. Az Uji származás a matcha teáknál annyit tesz, mint a „bordeaux” megjelölés egy boros üvegen. Garantálja a kiváló minőséget. Ezen a vidéken a leveleket nem pörkölik, sokkal inkább alacsonyabb hőfokon szárítják ki. Ez a teáknak egyfajta karakteres, füves krémességet kölcsönöz egy árnyalatnyi fehér virág zamattal és umamival.

Fukuoka, Kyushu szigetén található. Fiatalabb matcha termesztő régió, de az elmúlt 10-15 év alatt megalapozta a nevét a legmagasabb minőségű zöld teát termesztő teaföldek között. Az elmúlt 20 év legkiválóbb gyokuro teája is innen származik.

Ez az oka, hogy az innen származó matcha tea is a legjobbak közé tartozik. Az innen származó matcha új fejezeteket nyitott. Magasabb hőmérsékleten előállítva, csodálatosan hozza elő a teából a pirított mogyorós, a gesztenyés és a kakaós ízvilágot, mely lágy édességbe hajlik át.