Elkészítése:
1. Készítsd elő a hozzávalókat, melegítsd elő a sütőt 190 ºC-ra, majd bélelj ki egy tepsit (kb 38 cm x 25 cm) sütőpapírral.
2. Válaszd szét a tojásokat és a fehérjét tedd hűtőbe.
3. Egy szita segítségével szitáld össze a lisztet, a matcha port és a sütőport.
4. Keverd habosra a tojássárgákat a cukor egyik felével.
5. Verd fel a tojásfehérjéket is, majd add hozzá a cukor másik felét és keverd tovább. Ezután óvatosan add hozzá a tojássárgákból készült krémet is és egy szilikon vagy fakanál segítségével keverd össze.
6. Ezután szitált hozzá a korábban összekevert lisztes keveréket és készíts egy könnyed, krémes tésztát.
Add hozzá a kevés meleg tejet is és vatosan dolgozd össze.
Ezután a tészta mehet a sütőpapírra majd a sütőbe.
Süsd körülbelül 12-13 percig. Nem szabad túlsütni mert kiszáradhaz és akkor a tekeréskör törni fog.
Miután kivetted a sütőből, tegyél a tetejére egy másik sütőpapírt, majd egy másik tepsi tetejére fordítsd át óvatosan, ezután egy kés segítségével szedd le az aljáról a sütőpapírt. Óvatosan, mert ez lesz a süti külső része.
7. Amíg még meleg a tészta, csavard fel az új sötőpapírral, majd takard le konyharuhával és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.
8. Mikor kihűlt a tészta, kezdheted a krém készítését. Keverd össze a tejszínt, a matcha port és a cukrot egy tálban. Addig keverd amíg megfelelően szilárd nem lesz, hogy ne follyon szét a tésztában amikor feltekered.
9. Ezután csavard ki a tésztát és kend rá a krémet.
10. Óvatosan tekerd fel, majd rögzítsd a sötőpapírban, mintha szaloncukrot készítenél.
11. Ezután tedd hűtőszekrénybe minimum 2-3 órára.
12. Ha kész, vágd le a 2 végét, hogy szépen látszódjon a tekercs, majd tálalhatos is. Zárható dobozban hűtőbe téve 3 napig eláll, de annyi ideje szerintünk nem lesz. :)
Forrás: Justonecookbook