Pisztácia krémes matcha cold brew

DIÉTÁS RECEPTEK
Szűrés törlése
2024.07.21 07:00
Pisztácia krémes matcha cold brew

Ha nyaranta Te is mindig cold brew üzemmódba kapcsolsz, idén kóstold meg kávé helyett matcha teával. Nem csak, hogy sokkal előbb elkészül, de sokkal jobban is fogod érezni magad utána. Hogy miért?

A kávéval szemben a matcha teánál nincs hirtelen koffein túladagolás, köszönhetően a katekinek és az L-theanin jelenlétének. Ezek az anyagok lassítják a koffein felszabadulását a véráramban, tehát egy hirtelen energia löket helyett egész nap energikus, nyugodt, és összeszedett lehetsz.

 

Ráadásul egy csésze matcha tea (1 gramm matcha porral készítve), mindössze 35mg koffeint tartalmaz, amíg egy áltagos kávé 95mg-ot. 

Kóstold meg pisztáciás “creamer”-el! 

 

Hozzávalók: 

  • 1 ek. tej (hagyományos tej vagy növényi ital)
  • 4 ek. habtejszín (hagyományos vagy növényi)
  • 1 ek. pisztáciakrém (házi, vagy bolti)
  • 1 adag (kb. ½ tk.) M Matcha Prémium vagy Culinary matcha por
  • 1 tk. kókuszvirág cukor (opcionális)
  • 2dl hideg víz
  • 2 pohár jég  

 

Elkészítése: 

  1. A pisztáciás “creamer”-hez tegyük a habtejszínt, a tejet, a kókuszvirág cukrot (ha használunk) és a pisztácia krémet egy kisebb pohárba és az M Matcha E-mixer segítségével keverjük habosra. 
  2. A matcha cold brew-hoz az M Matcha szita segítségével szitáljunk 1 adag - ezt adagolókanál, vagy chashaku (bambusz teakanál) segítségével tudod kimérni - M Matcha matcha port egy pohárba, öntsünk rá 60 ml langyos vizet, majd az M Matcha E-mixer segítségével keverjük teljesen csomómentesre és habosra. Tegyük tele a poharat jéggel, majd öntsük fel 2 dl hideg vízzel. 
  3. Fedjük be az elkészített pisztáciás “creamer”-el, végül pedig szórjuk meg még egy kis aprított, pirított pisztáciával. Keverjünk rajta egy nagyot, amíg krémes, világoszöld színe nem lesz és már ihatjuk is.

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET