Képzeld el, hogy emellett a Rózsás Sakura matcha mellett beszélgetsz hosszasan szerelmeddel Valentin-nap reggelén…Mi lenne, ha ez nem csak egy álom lenne?!
Ebben a receptben a cseresznyevirág gyümölcsös ízvilágával kiegészített Sakura matcha teánkat hoztuk össze a romantikus rózsa ízével. A végeredmény egy nagyon virágos, tavaszias ízű latte lett, amivel egészen biztosan le fogod nyűgözni választottadat is Valentin-napon.
Egy 2,5 dl-es pohár aljára tegyünk jeget, öntsük rá a rózsa szirupot, majd öntsük rá a tejet, végül lassan öntsük bele az elkészített matcha teát. Szórjuk meg ehető rózsaszirommal, ha szeretnénk. Keverjünk rajta egyet és már ihatjuk is.
Házi rózsa szirup:
125g cukor
125g víz
1 filter rózsa tea
1 filter hibiszkusz tea (ha élénkebb piros színt szeretnél, vagy 1 filter rózsa tea helyette)
Forrald fel a cukrot és a vizet, majd húzd le a tűzről és tedd bele a tea filtereket és áztasd a filteren szereplő ideig. Hagyd teljesen kihűlni, majd öntsd át egy steril csatos (vagy befőttes) üvegbe. Tárold hűtőszekrényben 1 hétig.
SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.