A gyulladáscsökkentő tea hatékony, kíméletes és természetes segítőnk

EGÉSZSÉG
Szűrés törlése
2022.10.03 11:31
A gyulladáscsökkentő tea hatékony,  kíméletes és természetes segítőnk

A gyulladás a szervezetben végbemenő teljesen természetes folyamat, ami minden ember életében bekövetkezik nemtől, kortól és életmódbeli tényezőktől függetlenül. De hogyan segíthetünk rajta?

A gyulladás kialakulásának számos kirobbantó oka lehet, ami ellen sok esetben nem tudja, hogy hogyan védekezzen az ember, ezért érdemes megismerkedned a gyulladással és annak egyik lehetséges kezelési módjával: a gyulladáscsökkentő teával.

Vannak olyan gyógymódok, amelyek mindamellett, hogy kifejezetten hatékonyak, a szervezetre sincsenek romboló hatással, sőt hosszú távon sem okoznak kellemetlen mellékhatásokat. Ilyenek lehetnek például a gyógyhatású, gyulladáscsökkentő gyógynövény teák is, amelyek kellemes ízvilágukkal és eredményes hatóanyagukkal teszik gyorsabbá a gyógyulási folyamatot. De ilyen például a webshopunk kínálatában megtalálható, a japánok csodaitalaként ismert, M Matcha Premium, első szüretelésű édes, zamatos matcha tea is. Ne szaladjunk azonban ennyire előre! Először tisztázzuk, hogy mi okozza a szervezetben fellépő gyulladásokat és milyen tünetei vannak.

 

A gyulladás és a kiváltó okai

A gyulladás a szervezet válaszreakciója, amellyel az immunrendszer egy bizonyos fertőzésre vagy éppenséggel a túlterhelésre ad védekező reakciót. A gyulladások autoimmun betegségek hatására is kialakulhatnak, amikor is az immunrendszer a saját sejteket támadja. 

A gyulladás lehetséges okai lehetnek a sérülések, mint külső ártalmak, vagy egyéb belső okok, mint például a szervezet túlterheltsége, de a leggyakoribb ok mégis a fertőzés lehet. A fertőzést okozhatják bizonyos kórokozók, baktériumok és vírusok, amelyek kiváltják a szervezet válaszát.

A gyulladás tünetei

A gyulladásnak igen jellegzetes tünetei vannak, mint a láz vagy a gyulladás alatt lévő terület piros és fájdalmas volta. Külső gyulladás felismerése kifejezetten egyszerű, azonban belső gyulladás esetében sokkal nehezebb azonosítani az okokat. Ekkor egy teljes laborvizsgálat, többek között egy részletes vérvizsgálat lehet a beteg segítségére.

Sok esetben azért nehéz a probléma megszüntetése, mivel az egyén nem a gyulladást kiváltó okot kezeli, hanem magát a tüneteket, amelyek lehet, hogy rövid távon hatásosak, azonban hosszú távon nem oldják meg a panaszokat, sőt mi több, még több tünet megjelenését okozhatják. Amennyiben egy hosszú távon is eredményes megoldást keresel, akkor érdemes megismerkedned a lendületet adó matcha teákkal is. Ez a japán csodaital mindazon felül, hogy megfelelő mennyiségű energiát biztosít a mindennapos feladatok elvégzéséhez, oldja a feszültséget és csökkenti a téged ért stressz hatását, ami által megnyugtat és ellazít.

 

Próbáld ki a természetes gyulladáscsökkentőket!

Amennyiben a szervezetedben gyulladások jelennek meg, akkor érdemes odafigyelned arra, hogy milyen tápanyagokat fogyasztasz, hiszen vannak olyan élelmiszerek, amelyek felerősítik a problémát. Azonban vannak olyan, támogató hatással bíró élelmiszerek, gyógynövények és italok, amelyek viszont gyulladáscsökkentő hatással bírnak, mint például a
kamilla, a cickafark és a matcha teák is.

Abban az esetben, ha a gyulladáscsökkentés mellett döntesz, akkor azt javasoljuk, hogy a mesterséges gyulladáscsökkentők helyett a természetes gyulladáscsökkentőket válaszd, hiszen hatásukra természetes módon elindulhatnak a szervezet öngyógyító folyamatai, és hosszú távon megszűnik a gyulladás oka. Természetes gyulladáscsökkentők közé tartoznak a gyulladáscsökkentő teák, amelyek nemcsak a kellemes ízükkel kényeztetnek, hanem belsőleg rendkívül hatásosak is. 

A gyulladáscsökkentő tea hatalmas segítséget nyújt

A gyulladáscsökkentő tea fogyasztása egyszerű és ízletes módja annak, hogy a szervezeted egészségének lendületet adj és felvedd a harcot a gyulladásokkal, a betegségekkel. A gyulladáscsökkentő hatású teák segíthetnek a hangulat javításában, javíthatják az emésztést, enyhíthetik az ízületi fájdalmakat, csökkenthetik a daganatos megbetegedések esélyét és a koleszterinszintet, fokozhatják az immunitást, növelhetik az energiaszintet és támogathatják az általános jó közérzetet.

A zöld tea fogyasztása például kifejezetten ajánlott gyulladásos megbetegedés esetén. A zöld teában található polifenoloknak nevezett vegyületek természetes módon csökkentik a kellemetlen gyulladásokat. A gazdag antioxidáns-tartalma segít megelőzni a sejtek károsodását és bizonyos krónikus betegségek kialakulását, ilyen lehet például a reumás ízületi gyulladás, a Crohn-betegség és egyéb fertőzések.

Bizonyos fűszer- vagy gyógynövény alapú teák is rendkívül hatásosak: a körömvirágból, a kamillából, a kurkumából készült teák erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. De a csipkebogyó, a tőzegáfonya és a gyömbér is gyulladásgátló hatású, ezért kiválóak, ha gyulladások lépnek fel a szervezetben. A gyulladáscsökkentő gyógynövények belsőleg és külsőleg is segítséget jelenthetnek betegségek és gyulladások esetén.

 

A matcha tea remek gyulladás esetén is

Gyulladás esetén különleges megoldást jelenthet a jótékony hatású matcha tea. A matcha tea 14-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a hírhedt áfonya, amellyel könnyedén felveszi a harcot a sejtkárosító hatással bíró szabadgyökökkel. A benne található katekineknek hála véd a betegségektől, valamint egyszerre méregtelenít, így felgyorsítja a szervezetben lévő káros anyagok kiürülését.

Amennyiben további kérdéseid merülnének fel a gyulladáscsökkentő és egyéb jótékony hatással bíró matcha teákkal kapcsolatban, akkor bátran fordulj csapatunkhoz, készséggel állunk rendelkezésedre!



SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Kezdő csomag - Prémium 30g
Kezdő csomag - Prémium 30g
12 201 Ft
12 980 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Komplett csomag - Premium 30g
Komplett csomag - Premium 30g
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
18 283 Ft
19 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft