Imádjuk ezeket a vibráló színeket! Ez a matcha parfé fantasztikusan finom és még egészséges is!
Közeleg a Valentin nap: lepd meg a kedvesedet ezzel az igazán látványos és kényeztető matchás desszerttel, a siker nem marad el, ezt garantáljuk! ;)
A gránátalmát a szerelem jelképeként is ismerhetjük, rubin színével tökéletes harmóniát alkot a matcha friss, élénk zöldjével!
Ez a mediterrán gyümölcs telis-tele van antioxidánsokkal (ORAC=105), a matcha azonban közel tizenötször annyit (ORAC=1573) tartalmaz! Érdekességképpen itt egy kis összehasonlítás, ami szépen rávilágít arra, hogy a matcha toronymagasan vezeti az antioxidáns "versenyt".
Antioxidáns hatásán túl a matcha sokféleképpen vigyáz az egészségünkre, itt olvashatsz egy kicsit bővebben erről a japán csodateáról.
Mindenképpen mutassatok képet, ha elkészítitek ezt a desszertet, nálunk egyértelműen ez az új kedvenc!
HOZZÁVALÓK:
A matcha réteghez:
320 g cukormentes növényi joghurt (pl. kókusz)
1 ek. M Matcha Culinary vagy M Matcha Premium
2 ek. juharszirup vagy méz
A fehér réteghez:
400 ml hideg, zsíros(!) kókusztej (pl. konzerves)
1 ek. juharszirup vagy méz
1/2 tk. vaníliaaroma/vaníliakivonat
1/2 gránátalma magjai
ELKÉSZÍTÉS:
1. A matchás réteg hozzávalóit egy tálkában összekeverjük.
2. A fehér réteghez a kókusztejet elektromos habverővel felverjük,
amíg a teteje szépen fodrozódni kezd. Fontos, hogy a kókusztej hideg(!) legyen. Belekeverjük az édesítőt és a vaníliát is. Ha nem elég sűrű, picit visszatehetjük a hűtőbe, hogy szilárduljon.
3. A választott poharakba rétegezzük a desszertünket, egy zöld, egy fehér, majd egy gránátalmás réteget, amíg el nem fogynak.