A matcha tea jótékony hatásai

EGÉSZSÉG
Szűrés törlése
2020.04.07 16:07
A matcha tea jótékony hatásai

A stressz csökkentésétől kezdve a koncentrációnk növelésén át az anyagcserénk gyorsításáig rengeteg érv van arra, hogy miért érdemes elkezdeni matcha teát inni!

matcha nemcsak egy újabb trendi ital, ami egy kis extra lendületet ad. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mik azok a tudományosan is bizonyított érvek, amik miatt mindenkinek érdemes beilleszteni az étrendjébe a japánok csoda-italát.

1.Tartós energiát biztosít

Természetes koffeinforrás, mely a kávéra jellemző hirtelen dózis helyett fokozatosan szabadul fel a szervezetben, így tartós energiát biztosít akár 6 órán keresztül.

Kapcsolódó cikk:  Matcha vs kávé - melyik a jobb neked?

matcha vs kávé koffein tartós energia

2. Antioxidáns bomba

Az antioxidánsok szervezetünk létfontosságú alkotóelemei, melyekkel harcol a szabadgyökök ellen. A szabadgyökök olyan sejtkárosító atomok, amik felelősek a rákos megbetegedések, az öregedési folyamatokért, a bőr károsodásáért és az immunrendszer gyengüléséért.  A matcha 14-szer több antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya!
A matcha tea antioxidants tartalma

3. Megnyugtat, ellazít

Különleges hatóanyaga az L-theanine, ami növeli a koncentrációt, az éberséget és a mentális energiát, ugyanakkor megnyugtat és ellazít, csökkenti a stresszt. 

Kapcsolódó cikk: Matcha és jóga, a harmónikus páros 

 

4. Harcol az öregedés ellen

Magas antioxidáns tartalma lassítja a sejtek természetes károsodását, így hozzájárul az öregedési folyamatok lassításához.

Kapcsolódó cikk: Matcha, az öregedésgátló csoda-ital

matcha tea magas antioxidáns tartalma

5. Gyönyörű bőrt varázsol

Szintén az antioxidánsoknak köszönhetően a matcha tea fogyasztása segít elkerülni a száraz bőrt, a ráncok vagy a mélyebb barázdák megjelenését. A bőröd ragyogóvá válik tőle!

Tipp:Matcha teás arcpakolás

6. Véd a betegségektől

A matcha teában lévő katekinek antibiotikus és vírusölő hatással rendelkeznek, így erősen tartják az immunrendszert és védenek a betegségektől. A benne lévő EGCG számos kutatás alapján segíthet a rák elleni harcban.

Tipp: Gyömbéres matcha tea - a legjobb immunerősítő

7. Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást

A matcha tea segít megelőzni a szív- és érrendszeri valamint daganatos megbetegedéseket, csökkenti a vérnyomást és a rossz koleszterin szintet.

Kapcsolódó cikk: Hogyan képes a matcha csökkenteni a magas vérnyomást és a koleszterinszintet.

 

8. Gyorsítja az anyagcserét

A matcha 35-40 százalékkal növeli a nyugalmi metabolikus szintet (anyagcserét), így elősegítve a természetes súlycsökkenést. Emellett könnyen felszívódó diétás rostokat tartalmaz, így stabilizálja a vércukorszintet.

 

9. Égeti a zsírt

matcha teában található fő antioxidáns elősegíti egy enzim beépülését, ami a zsírsejtek lebontásában játszik fontos szerepet. edzés előtt fogyasztva 25%-kal több zsírt tudunk elégetni.

Kapcsolódó cikk:3 tipp és kevesebbet mutat a mérleg

 

10. Javítja az állóképességet

Egy kísérlet során azon alanyok futási teljesítménye, akikkel a kísérlet előtt zöld tea kivonatot etettek mintegy 30%-kal nőtt. 

 

11. Méregtelenít

A benne lévő rengeteg klorofill - amely csodás zöld színét is adja-, természetes méregtelenítő és vízhajtó, segíti a káros anyagok távozását a szervezetünkből.

 

+1 Nagyon finom

A matcha teát számos változatban elkészítheted, akár tradicionális módon vagy latte-ként, hidegen vagy melegen, sőt a turmixodba is belekeverheted. Egy biztos: mindenki megtalálja a kedvenc változatát! Inspirálódj RECEPTJEINK oldalunkon.  

kókuszos matcha latte

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK MÉG

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Kezdő csomag - Prémium 30g
Kezdő csomag - Prémium 30g
12 201 Ft
12 980 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag
-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Komplett csomag - Premium 30g
Komplett csomag - Premium 30g
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
18 283 Ft
19 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.