Az ADHD hiperaktivitás és a matcha tea kapcsolata

STRESSZOLDÁS
KONCENTRÁCIÓ
Szűrés törlése
2021.08.26 11:16
Az ADHD hiperaktivitás és a matcha tea kapcsolata

Az ijesztő jelenséggel bíró ADHD hiperaktivitás tünetei matcha teával eredményesen csökkenthetőek. Gondoltad volna?

 

 

 

 

 

Mit is jelent pontosan az ADHD hiperaktivitás, hogyan segíthet a matcha tea?

Az ADHD hiperaktivitás, vagyis a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar egy olyan figyelemzavaros állapot, amely általában már gyermekkortól megfigyelhető, és olyan tünetek gyűjtődiagnózisa, mint például a gondolkodás nélküli, szertelen viselkedés, a koncentráció hiánya, esetleg a magasabb mozgásigény.

Fontos tudni azonban, hogy az ADHD ennél sokkal összetettebb, a jellemzői pedig egyénenként eltérőek lehetnek, és akár még felnőttkorban is megmutatkozhatnak, megnehezítve a hétköznapi feladatok elvégzését és a mindennapokat.

 

Kutatások során azonban sikerült bizonyítani, hogy a magas színvonalú matcha tea L-theanine tartalmának segítségével javítható egyebek mellett a koncentrációs képesség és a memória is. 

 

Remény az ADHD-vel élők és a környezetük számára

 

Az ADHD hiperaktivitással rendelkező emberek nagyon aktívak, illetve impulzívak. Nem képesek kontrollálni a reakcióikat, a cselekedeteiket nem gondolják át előre. Mivel rengeteg energiával rendelkeznek, a számukra nem érdekes feladatok, munkák nem kötik le a figyelmüket, folyamatosan új, változatos ingerekre van szükségük.

A legfélelmetesebb tünetek közé tartozik a belső nyugtalanság jelenléte, az önértékelési zavarok, hogy az érintettek gondolkodásmódja nem “építő” jellegű a koruk ellenére sem, illetve, hogy gyakran nem reagálnak az őket szólító környezetükre. 

A Japánból származó matcha tea rendszeres fogyasztása azonban nemcsak fokozza az éberséget, hanem nyugtat és segít az ellazulásban, elűzi a felgyülemlett feszültséget is. Ez pedig az L-theanine nevű hatóanyagának köszönhető, mely Alfa-hullámokat képez az agyban, melyek hasonlóak az alvás közben létrejövő Théta-hullámokhoz. A matcha tea pedig ezáltal nagyban hozzájárul az élettel járó kötelezettségek és tennivalók hatékonyabb elvégzéséhez is. 

Még miért érdemes beépíteni a matcha teát a mindennapi rutinba?

Az ADHD rendellenesség kialakulásának és lefolyásának okai máig nem tisztázottak teljes mértékben, egyet azonban biztosra vehetünk. A környezeti és stresszhatások rossz irányba befolyásolhatják a már meglévő tünetek mértékét, azonban a megfelelő szociális környezet, vagyis egy megértő, odaadó és támogató közeg segíthet csökkenteni a súlyosabb állapot előfordulásának esélyét. 

Ezt a hatást jelentősen fokozni tudjuk akár már napi egy csésze matcha teával. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az egészségre nézve is mennyi jótékony hatása van, ami egyáltalán nem mellékes. Csak pár közülük:

  • A matcha nagyon sok antioxidánst tartalmaz, amely köztudottan segít megelőzni a megbetegedéseket, és megerősíti az immunrendszert. 
  • Általa javul a fizikai állóképesség is, ami pedig támogatja a mentális egészséget. 
  • A benne található klorofilltartalom elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből.
  • Felveszi a harcot a természetes öregedési folyamatok ellen, ezáltal a mentális frissesség is tovább megmarad.
  • Boldognak érzed magad tőle, ezt pedig ki ne szeretné saját magának és a családjának is, nem igaz?
  • Nagyon-nagyon finom. Számos módon elkészítheted, így biztosan nem fogod megunni, ellenkezőleg. Szinte minden ételedet és italodat feldobhatod vele, miközben teszel az egészségedért és magadért is. Nem is keveset.

Ne engedd, hogy az élet vagy egy esetleges félelmetes diagnózis akadályokat gördítsen a te vagy a szeretteid útjába. Tégy meg mindent az egészségedért és a kiegyensúlyozottságodért. Engedd, hogy a matcha tea kifejtse lenyűgöző hatásait. A döntés csak a tiéd!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK MÉG

Kávé helyettesítő matcha tea - Mennyi a zöld tea koffeintartalma?

7 bizonyított tény, hogy a matcha egészségesebbé tesz

Ez történik a testeddel, ha matcha teát iszol

Matcha tea vs kávé

Kókuszolajos matcha latte - a legjobb napindító ital

11+1 ok ami téged is meggyőz majd, hogy igyál matcha teát

Ez a recept megváltoztatja a reggeli rutinod

A legfinomabb matcha latte recept

A legfrissítőbb ital, amitől garantáltan beindul a napod!

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

-7%
Utolsó darabok 
Kedvencekhez
19 046 Ft
20 480 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft
-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Komplett csomag - Premium 30g
Komplett csomag - Premium 30g
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
18 283 Ft
19 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.