EPRES-MATCHA “GIN SOUR”

RECEPT
JAPÁN
KOKTÉLOK
Szűrés törlése
2023.06.16 11:01
EPRES-MATCHA “GIN SOUR”

Ha beköszönt a jó idő, akkor elmaradhatatlanok a kerti party-k, amikről természetesen nem hiányozhatnak a szebbnél-szebb koktélok sem! Ez pedig a Nr.1 kedvencünk épp!

Bár a matcháról rögtön az egészséges italok jutnak eszünkbe (és ez így is van!),  azt tudtátok, hogy fancy koktélok alapanyagaként is bombasiker? Készíthetünk belőle akár alkoholos vagy alkoholmentes verziót is, ezt mindenki egyéni preferenciájára bízzuk! :) 

 

Ráadásul ezerféleképpen kombinálható szezonális gyümölcsökkel, vagy ami épp kéznél van.  Nálunk mostanában ez az epres gin sour a befutó!

A gin sour eredetileg tojással készül, de mi most tojás helyett a Sakura matcha jellegzetes zöld teás-virágos ízével tettük különlegessé, amit végül az eper édeskés íze tett teljessé. 

Nálunk óriási sikere van, próbáljátok ki Ti is ezt a receptet, hátha pont jól jönne egy különleges koktél erre a hétvégére. Kóstoljátok, szeressétek, akár alkohollal, akár alkohol nélkül. 

 

Hozzávalók (1 adaghoz): 

  • 3-4 nagyobb szem eper, leturmixolva, szűrön átpaszírozva
  • 1 tk. agavé szirup (opcionális)
  • 1/4 tk. M Matcha Sakura matcha por
  • 40 ml gin
  • 1-2 Ek. lime leve
  • 1 Ek. agavé szirup, vagy más (folyékony) édesítő
  • 120 ml szóda

 

Elkészítése: 

  1. Az eperszószhoz turmixold össze az epreket, szűrt le, majd keverd össze az agavé sziruppal. 
  2. Öntsd egy pohár aljára, rakj rá jó sok jeget és tedd félre. 
  3. Egy koktél shaker-ben (vagy egy befőttes üvegben) rázd össze a gint, a matcha port a lime levét és az agavé szirupot a jéggel.
  4.  Öntsd fel szódával, keverd össze, majd öntsd a pohárba, az eperszószra.
  5.  Készíts róla egy képet, keverd fel és már szürcsölheted is. 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN

Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft