Mi lehet a tökéletes ajándék a főnöknek?

2020.03.11 13:59
Mi lehet a tökéletes ajándék a főnöknek?

Szeretnéd megajándékozni a főnököd, de nem tudod, hogy mit vegyél neki? Adunk egy jó tippet!

Az ajándékozás akkor is nehéz dolog, ha úgy ismerjük a leendő ajándékozottunkat, mint a tenyerünket, de hatványozottan nehezített a helyzet, ha a főnökünket szeretnénk valamivel meglepni. Általában ilyenkor jönnek a szokásos sablonötletek, mint például egy gravírozott toll, vagy egy névre szóló határidőnapló, azonban érthető, ha ezek nem tűnnek a legjobb választásnak. De akkor mi lehet a tökéletes ajándék egy főnöknek? Van erre egy nagyon jó ötletünk!  

Miért nehéz ajándékot venni a főnöknek?

A legtöbb helyen a főnökkel nem igazán haveri a viszony, így nehéz valóban személyre szóló ajándékot találni. Ugyanakkor, még ha ismernénk is a felettesünk hobbijait, akkor sem biztos, hogy olyan ajándékkal tudnánk meglepni, aminek valóban örülne.

Nehezítő tényező az ajándék kiválasztásában az is, hogy a főnökök az esetek többségében jó anyagi helyzetben vannak, vagyis sok mindent megengedhetnek maguknak, így feltehetően szinte mindenük megvan. Egy nagyon drága ajándékkal lehet, hogy lenyűgöznénk, de esélyes, hogy az ilyesmi átmenetileg anyagi szempontból padlóra küldene minket. Egy nagyon olcsó ajándék pedig szintén nem szerencsés. 

Létezik azonban egy különleges ajándék számukra!

  

Mitől különleges ajándék a matcha tea?

A matcha tea nem egy átlagos zöld tea, hiszen rengeteg pozitív hatásával erősen kitűnik a többi tea közül. Többek között olyan hatásokat köszönhetünk neki, mint az immunrendszer erősítése, a memória javítása, a szellemi teljesítőképesség növelése, a szervezetben lévő gyulladások csökkentése, illetve az órákig tartó egyenletes energiaszint biztosítása.

Ez utóbbi a matcha teában lévő koffein és az L-theanine nevű vegyület együttesének köszönhető, hiszen ez a vegyület felel azért, hogy a teában lévő koffein ne a kávéhoz hasonlóan gyorsan szívódjon fel, hanem fokozatosan. A fokozatos felszívódásnak hála egyetlen csésze matcha tea elfogyasztása után akár 6 órán keresztül tartó egyenletes energiaszint érhető el egyetlen gyors energialöket helyett.

Emellett az L-theanine a koncentrációban szintén szerepet játszik, hiszen hatására az agyban alfa-hullámok képződnek, melyek egyfajta nyugodt és ellazult állapotot hoznak létre, vagyis megnyugszik az elme, csökken a vérnyomás és a stressz is. Erre pedig valljuk be, gyakran szüksége van a főnöknek.

Mielőtt azonban legyintenél, hogy a matcha tea csak egy sima tea, jusson eszedbe, hogy ennek az italnak nem csupán az elfogyasztása különleges, hanem már az elkészítése is felér egy lazító szertartással. 

  

De mitől olyan különleges a matcha tea?

Ha a fenti felsorolás még nem lenne elég, megemlíthetjük a matcha tea termesztését és feldolgozását, ami igazán méltóvá teszi arra, hogy ajándékba adjuk a főnöknek. A matcha teacserjéket egy bizonyos érési szakaszban lefedik, hogy serkentsék a klorofiltermelődést, majd kézzel szüretelik, ezt követően szétválogatják őket, végül porrá őrlik, mindezt japán precizitással. Az igazi matcha teát csak Japánból érdemes beszerezni, a készletek azonban limitáltak, hiszen a japánok olyan nagy matcha fogyasztók, hogy csak kevés jut exportra. A matcha tehát olyan ritka és különleges, mint a sáfrány vagy a szarvasgomba. 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
20 879 Ft
22 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Modern matcha szett - Culinary 50g
Modern matcha szett - Culinary 50g
14 378 Ft
15 460 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.