Tippek, hogyan legyen a kiváló tea készítése gyerekjáték

STRESSZOLDÁS
MATCHA vs ZÖLD TEA
Szűrés törlése
2023.09.01 12:25
Tippek, hogyan legyen a kiváló tea készítése gyerekjáték

A tea évszázadok óta az emberiség kedvelt itala, mely számos kultúrában különleges helyet foglal el. A tea készítése ugyanis nem csupán a forró víz és a tealevelek kombinációja, hanem valódi rituálé, mely mély érzéseket hozhat felszínre.

A tea készítése mindig egyedülálló élmény, mely során testünket és lelkünket együtt ápolhatjuk. Ismerjük meg a különböző típusú teák elkészítését, és vonatkoztassunk el a gyorsan összedobott filteres teafüvekből kreált italoktól. Adjuk meg a módját a teaivásnak, mely új élményekkel gazdagíthat és garantálja a kikapcsolódást. 

 

Érdemes tudnunk, hogy a tea készítése döntően függ a tea típusától, így a fajta főbb jellemzőinek ismerete már iránymutatást kínál a tökéletes főzet létrehozásához. Az általunk forgalmazott matcha zöld tea Japánban szedett minőségi teacserjéből készül. A porrá őrölt tealevelek minden darabja felhasználásra kerül a teában, így a számtalan kedvező tulajdonságát is kiélvezhetjük minden egyes csésze matcha tea elfogyasztásával.

 

A tea készítéséhez szükséges eszközök közül kiemelnénk a chasent, azaz a bambusz teakeverő ecsetet, mely segít csomómentesen elkeverni a forró vízben a teaport. De vajon hogyan tudjuk igazán finoman elkészíteni ezt a fajta teát?

 

A tea készítésének lehetőségei

 

A hagyományos forrázást használják a legtöbben, hiszen gyors és egyszerű módja ez a tea elkészítésének. A tealeveleket a csészébe helyezve öntjük rá a forró vizet, majd kis ideig állni hagyjuk azt. Később leszűrjük az italt, és melegen vagy hidegen fogyasztjuk. Felejtsük el a nyugaton elterjedt szálas teákhoz használt teatojás alkalmazását, mert ezzel csak rontunk az aromán. A forrázást alkalmazzák egyébként az ázsiai népek is, csak az ő teájukban kevesebb vízhez nagyobb mennyiségű tealevél kerül felhasználásra. 

 

A matcha tea készítésének eltérő módja van, hiszen nem szálak, filterek vagy levelek formájában találkozunk a teával, hanem porrá őrölten. A smaragd zöld teaporhoz öntött vizet ugyanis gondosan el kell keverni. Ehhez használhatjuk a chasen ecsetet, mellyel habos állagúra keverjük a teát. Egy gramm matcha teaporra általában 60-80 ml vizet önthetünk. A sima, habos italban minden fontos hatóanyag megtalálható, mely elősegíti egészségünk megőrzését. A szertartásos folyamat közben használt eszközökkel profi módon tudjuk elkészíteni italunkat, és nyugalom, béke járja át testünket ez idő alatt.

 

A matcha tea fogyasztásának előnyei

 

A tea fogyasztásának hátterében többféle okok húzódnak meg. A különböző teák eltérő ízvilága és aromája sokunknak nyújt gasztronómiai élvezetet. A teakészítés rituáléja is számos embert tett a tea rajongójává, hiszen ezekben a meghitt pillanatokban tudnak relaxálni, elmélyülni gondolataikban. 

 

A tea, elsősorban a matcha zöld tea energetizál és felfrissít. A kávéval ellentétben a matchában található L-theanin nem okoz függőséget, és hatása is elhúzódó, így javítja a koncentrációt és segít a fáradtság leküzdésében. Az antioxidánsokban gazdag zöld tea hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, a sejtek védelméhez, a szív- és érrendszer egészségéhez.

 

Az ideális tea

 

A tökéletes tea elkészítéséhez gyakorlás szükséges, de ha megfogadjuk a megfelelő instrukciókat, akkor hamar bele lehet jönni. Így tudjuk igazán saját igényeinkre szabni az ízét és állagát. A megfelelő mennyiségű tealevél vagy por kitapasztalása mellett érdemes odafigyelni a hozzáadott víz minőségére is. A matcha teához használhatunk ásványi anyagokban szegény vizet, de más típusú teák esetében érdemes ásványvizet vagy forrásvizet adagolni a teához.


A matcha tea elkészítésével kapcsolatban felmerülő kérdéseidre választ kaphatsz a gyakran ismételt kérdések között, de természetesen kereshetsz minket elérhetőségeinken is.

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Komplett csomag - Premium 30g
Komplett csomag - Premium 30g
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
18 283 Ft
19 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-7%
Utolsó darabok 
Kedvencekhez
19 046 Ft
20 480 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.