Ismét egy igazi bekuckózós italt hoztunk nektek ami szuperül passzol az igazán csípős, téli időjáráshoz.
Ebben az italban egyesítettük az ájurvédában kedvelt aranytej lattét (Golden milk latte) és a matcha lattét, hogy egy igazán finom, fűszeres, melengető italt készítsünk nektek.
Nem csak azért fogod kedvelni, mert szuper finom, de még az egészségedet is támogathatod vele, hiszen a benne lévő fűszerek és a matcha tea is közismertek többek között az immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatásukról.
Nálunk a tél egyik nagy slágere lesz. És nálad?
Hozzávalók:
2dl növényi tej (habosítható), felhabosítva
1 adag (kb. ½ tk.) M Matcha Ceremonial vagy Prémium matcha por
¼ tk. őrölt kurkuma
⅛ tk. őrölt gyömbér
⅛ tk. fahéj
1 csipet kardamom
1 csipet bors (segíti a kurkuma hatékonyabb felszívódását)
60ml meleg víz (kb. 80 fok)
Édesítő (opcionális) - ízlés szerint
Elkészítése:
Az aranytej matcha teához 1 adag - ezt adagolókanál, vagy chashaku (bambusz teakanál) segítségével tudod kimérni - M Matcha matcha port, és a fűszereket szitáljuk át, majd öntsünk le kb. 60 ml 80 fokos vízzel és keverjük habosra elektromos mixer, vagy chasen (bambusz ecset) segítségével.
Öntsük egy pohár aljába a felhabosított meleg tejet és öntsük bele az édesítőt (amennyiben használunk). Lassan öntsük rá az elkészített matcha teát, ha szeretnénk szórjuk meg egy kis fahájjal, keverjünk rajta egy jó nagyot és már ihatjuk is.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.