Ha te is szeretnéd megkóstolni, akkor fogd a bambusz ecseted, az elektromos mixered és készítsd el kerámia teáscsészédben, mindössze 3 hozzávaló felhasználásával.
Nem lesz másra szükséged, mint kedvenc M Matcha teádra és egy finom barista növényi tejre. Mi a jelenlegi kedvencünkkel a Dryk barista borsótejével készítettük el, amit semleges íze és szuper állaga miatt szeret mindenki nagyon az M Matchánál.
TIPP: Természetesen 3 adag matcha por helyett kevesebbel is készítheted.
100ml Barista növényi tej (mi a Dryk barista borsótejet használtuk)
1 tk. édesítő (opcionális)
Elkészítése:
A matcha teához 3 adag - ezt adagolókanál, vagy chashaku (bambusz teakanál) segítségével tudod kimérni - M Matcha Uji matcha port szitáljuk át, majd öntsünk le 45 ml 80 fokos vízzel és egy forró vízbe előre beáztatott bambusz teakeverő ecset segítségével keverjük habosra.
Öntsük fel a barista növényi tejjel és elektromos mixer segítségével keverjük 1-2 percig, 45 fokos szögben, a csésze aljához közel tartva az eszközt. Tegyünk jégkockát a teához, vagy öntsük jégkockával telerakott pohárba és már szürcsölhetjük is.
SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.