Frissítő, jeges matcha latte

LATTÉK
Szűrés törlése
2022.05.24 16:57
Frissítő, jeges matcha latte

Klasszikus matcha latte, jeges változatban. 

Mi minden évben alig várjuk, hogy beköszöntsön a jeges matcha latte szezon (aztán ugyanennyire a bekuckózós, forró matcha italok szezonját is... :) ).

Ez a hűsítő matcha latte verzió percek alatt elkészül, majd feltölt a nap egész hátralevő részére. A nap egész hátralevő részére? Igen! Hogy miért?  

Köszönhetően a katekinek és az L-theanin jelenlétének, a matcha teában lévő koffein lassabban szabadul fel a véráramban, tehát egy hirtelen energia löket helyett egész nap energikus, nyugodt, és összeszedett lehetsz.

Ráadásul egy csésze matcha tea (1 gr matcha porral készítve), mindössze 35mg koffeint tartalmaz, amíg egy áltagos kávé 95mg-ot. 

És ami a legjobb: az L-theanine egy relaxációs, meditációs összetevő, amely alfa-hullámokat képez az agyban, ami hasonló a théta hullámokhoz, amik alvás közben keletkeznek. Azonban az alfa hullámok bizonyítottan nem okoznak álmosságot, sőt épp ellenkezőleg, mentális éberséget és koncentrációt fogsz tapasztalni!

Miért remek kávé alternatíva a matcha? Itt olvashatsz róla!

HOZZÁVALÓK:

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy kisebb pohárba vagy csészébe átszitáljuk a matcha port, felöntjük a vízzel, majd az E-mixer segítségével simára keverjük.
  2. Egy kb. 250 ml-es pohárba jégkockákat helyezünk, felöntjük a hideg növényi itallal, majd az elkészített matcha teával. Ennyi? Ennyi!

 

frissítő, jeges matcha latte

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN

Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft