Mango matcha soda

2024.08.18 07:00
Mango matcha soda

Ha Te is szeretted a mangós matcha lattét, de a melegebb napokon valami könnyebb italra vágysz, készítsd el tej helyett szódavízzel. Ez a matcha-különlegesség egyszerre frissít majd fel és tölt fel energiával. Hogy miért? 

A matcha tea természetes koffeinforrás, mely a kávéra jellemző hirtelen dózis helyett fokozatosan szabadul fel a szervezetben, így tartós energiát biztosít akár 6 órán keresztül. Különleges hatóanyaga az L-theanine, ami növeli a koncentrációt, az éberséget és a mentális energiát, ugyanakkor megnyugtat és ellazít, csökkenti a stresszt. 

Psszt. Akár koktélként is bedobhatod, alkoholosan 2-4 cl vodkával, vagy akár alkohol nélkül is. 

 

Hozzávalók: 

 

Mangó püré:

  • ½ friss, vagy fagyasztott mangó, kis darabokra vágva
  • 1tk. Édesítő (pl. agavé szirup)
  • 1dl víz

 

Elkészítése: 

  1. A mangó püréhez egy turmixgépben turmixoljuk össze a mangót, az édesítőt és a vizet. 
  2. A matcha teához 1 adag - ezt adagolókanál, vagy chashaku (bambusz teakanál) segítségével tudod kimérni - M Matcha matcha port öntsünk le kb. 60 ml meleg (kb. 70-80 celsius fokos) vízzel és keverjük habosra elektromos mixer, vagy chasen (bambusz ecset) segítségével. 
  3. Öntsünk kb. 3-4 evőkanál mangó pürét egy pohár aljára, szórjunk rá jeget, majd öntsük rá a szódavizet, végül óvatosan öntsük a tetejére az elkészített M Matcha teát. Tetszőlegesen díszíthetjük mentalevéllel. Gyönyörködjünk az italban - vagy akár készítsünk róla egy szép képet - majd keverjünk rajta egy jó nagyot és már szürcsölhetjük is ezt a frissítő matcha-különlegességet. 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET