Egyre több kávézó itallapján szerepel a koffucha, a kombucha tea és kávé találkozása. Ennél a probiotikus italnál a fermentálás során a fekete tea helyett kávét használnak. Amit viszont sokan nem tudnak, hogy matcha teából is készíthető kombucha.
Ha te sem akarsz házilag fermentálni, készítsd el egyszerűbben, matcha tea és az egyre több boltban kapható kombucha keverékéből. A végeredmény jótékony hatásait tekintve megegyezik a matchával fermentált kombuchával, ám a fekete teából készült hagyományos kombucha ad egy kis pluszt az elkészült ital ízéhez.
A kombuchának és a matcha teának köszönhetően ez az ital telis-tele lesz probiotikus törzsekkel és antioxidánsokkal, így kívül-belül tündökölni fogsz.
Kóstold meg, szeresd meg.
Hozzávalók:
150-200ml kombucha (sima, vagy bármilyen ízesítésű jöhet)
Tegyünk jeget egy pohár aljára, majd öntsük rá a kombuchát, végül óvatosan öntsük a tetejére az elkészített matcha teát. Tetszőlegesen tálalhatjuk citromkarikával. Gyönyörködjünk az italban - vagy akár készítsünk róla egy szép képet - majd keverjünk rajta egy jó nagyot és már szürcsölhetjük is.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.