Matcha kombucha

KOKTÉLOK
Szűrés törlése
2024.09.26 14:28
Matcha kombucha

Egyre több kávézó itallapján szerepel a koffucha, a kombucha tea és kávé találkozása. Ennél a probiotikus italnál a fermetálás során a fekete tea helyett kávét használnak. Amit viszont sokan nem tudnak, hogy matcha teából is készíthető kombucha. 

Ha te sem akarsz házilag fermerálni, készítsd el egyszerűbben, matcha tea és az egyre több boltban kapható kombucha keverékéből. A végeredmény jótékony hatásait tekintve megegyezik a matchával fermentált kombuchával, ám a fekete teából készült hagyományos kombucha ad egy kis pluszt az elkészült ital ízéhez. 

 

A kombuchának és a matcha teának köszönhetően ez az ital telis-tele lesz probiotikus törzsekkel és antioxidánsokkal, így kívül-belül tündökölni fogsz. 

Kóstold meg, szeresd meg.

Hozzávalók: 

  • 150-200ml kombucha (sima, vagy bármilyen ízesítésű jöhet)
  • 1 adag (kb. ½ tk.) M Matcha Prémium vagy Culinary matcha por
  • 60 ml meleg víz (kb. 80 fok) 
  • 1-2 nagy marék jég 

 

Elkészítése: 

  1. A matcha teához 1 adag - ezt adagolókanál, vagy chashaku (bambusz teakanál) segítségével tudod kimérni - M Matcha matcha port öntsünk le kb. 60 ml meleg (kb. 70-80 celsius fokos) vízzel és keverjük habosra elektromos mixer, vagy chasen (bambusz ecset) segítségével. 
  2. Tegyünk jeget egy pohár aljára, majd öntsük rá a kombuchát, végül óvatosan öntsük a tetejére az elkészített matcha teát. Tetszőlegesen tálalhatjuk citromkarikával. Gyönyörködjünk az italban - vagy akár készítsünk róla egy szép képet - majd keverjünk rajta egy jó nagyot és már szürcsölhetjük is. 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET