Matcha microfoam

2025.03.13 10:30
Matcha microfoam

Te is szeretnél mindig tökéletes matchát készíteni? Most eláruljuk a tökéletes arányokat neked és megosztjuk elkészítésének titkát is. 



TIPP: Természetesen 4 helyett 2 adag matcha porral is készítheted, ilyenkor csökkentsd a víz mennyiségét a felére. 

Hozzávalók: 

  • 4 adag (kb. ½ tk.) M Matcha Nishio matcha por (vagy Ceremonial/Uji/Premium)
  • 60 ml meleg víz (kb. 80 fok)

Elkészítése: 

  1. A matcha teához 4 adag - ezt adagolókanál, vagy chashaku (bambusz teakanál) segítségével tudod kimérni - M Matcha Nishio matcha port szitáljuk át.
  2. Öntsünk le először 30 ml 80 fokos vízzel és egy forró vízbe előre beáztatott bambusz teakeverő ecset segítségével körkörös mozdulatokkal keverjük csomómentesre, figyeljünk, hogy ne maradjon az edény szélén sem matcha por. Öntsük rá a maradék 30 ml 80 fokos vizet és keverjük 30-60 másodpercig, vagy amíg jó habos nem lesz. Ezután csak a tetejét érintve oszlassuk el a buborékokat, hogy egybefüggő mikrohab réteget kapjunk. 
  3. Fogyasszuk magában, vagy készítsük el vele kedvenc matchás italunkat. 







SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN