Méregtelenítés teával - ezeket érdemes tudnod!

2020.09.01 14:33
Méregtelenítés teával - ezeket érdemes tudnod!

Sajnos általában nem mondható el a modern emberről, hogy egészségesen étkezne. A rengeteg kész és feldolgozott élelmiszer azt okozza, hogy a salakanyagok felhalmozódnak a szervezetben, ami számtalan kellemetlen tünethez vezet.

Méregtelenítéssel azonban segíthetünk a szervezetünknek megszabadulni a felgyülemlett toxikus anyagoktól, és bizonyos esetekben ehhez nincs is másra szükség, mint néhány csésze méregtelenítő tea elfogyasztására.

Mi a méregtelenítés és miért van rá szükség?

A méregtelenítés nem más, mint a salakanyagok eltávolítása a szervezetünkből. Persze ilyenkor joggal merül fel a kérdés, hogy miért van erre szükség, hiszen a bőrnek, a tüdőnek, a májnak és a vesének is az a funkciója, hogy a felesleges salakanyagoktól megszabadítsa a szervezetünket.

A probléma abban keresendő, hogy míg például az ősember természetes eredetű táplálékot vett magához, addig e szervek maradéktalanul el tudták látni a feladatukat, azonban a modern ember esetében már más a helyzet. Ugyanis a modern ember életmódja, a rengeteg feldolgozott élelmiszer és üdítő elfogyasztása már önmagában hozzájárul a méreganyagok brutális felhalmozódásához, és akkor még nem is beszéltünk a káros környezeti hatásokról, melyek szintén szerepet játszanak a szervezetben lévő toxikus anyagok felgyülemlésében.

Mivel ezek a káros anyagok folyamatosan gyűlnek, a méregtelenítő funkcióval rendelkező szerveink egy idő után már nem képesek megbirkózni az extrém módon felgyülemlett salakanyagokkal, ami először csak kellemetlen tüneteket fog okozni, végül számos súlyos betegség kialakulásáért tehető felelőssé.

 

Honnan lehet tudni, hogy szükséges méregteleníteni?

A szervezetünk egy jól kitalált rendszer, ami jelzi, ha méregtelenítésre van szüksége. Az első jelek közé tartozik a pattanások megjelenése, a narancsbőr kialakulása és néhány esetben az álmatlanság szintén erre vezethető vissza.

Azonban arra nincs egyetemleges válasz, hogy milyen időközönként javasolt elvégezni egy-egy méregtelenítő kúrát, hiszen az életmódok egyénenként különböznek. Például egy nagyvárosban élő embernek, aki rendszeresen fogyaszt feldolgozott élelmiszert, gyakrabban lehet szüksége méregtelenítő kúrát tartani, mint annak, aki friss levegőjű településen él, és a táplálkozásának legnagyobb részét zöldségek és gyümölcsök teszik ki.

 

Hogyan segít a tea a méregtelenítésben?

A szakértők is egyetértenek abban, hogy a zöld teák a méregtelenítés elleni küzdelem hatékony fegyverei. Ennek oka többek közt az, hogy a zöld teák tele vannak ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, továbbá segítik a zsírok lebontását és felgyorsítják az anyagcserét.

Azonban azt tudni kell, hogy a zöld teákból is többféle kapható, de ha méregtelenítésről van szó, a matcha tea kiemelkedik közülük. Ennek oka, hogy a matcha teában található egy úgynevezett katechin nevű vegyület, mely különösen hatékony antioxidáns.

Továbbá a matcha tea klorofiltartalma szintén figyelemre méltó, aminek a vérképzés mellett a toxinok eltávolításában igen nagy szerepe van.

És ha ez nem lenne elég, a matcha tea kiváló rostforrás, aminek a méregtelenítésben szintén fontos szerepe van, hiszen a rostok magukba szívják a mérgeket és a salakanyagokat, ezáltal megtisztítva a bélrendszert.

Ha szeretnéd a napi rutinod részévé tenni a matcha tea fogyasztását akár méregtelenítés céljából, akár a számos pozitív egészségügyi hatása miatt, nézz szét termékeink között !

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK MÉG

Ez történik a testeddel, ha matcha teát iszol

Matcha tea vs kávé

3 tipp és kevesebbet mutat majd a mérleg

A teák jótékony hatásai

A legfinomabb matcha latte recept

 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

-7%
Raktáron
Kedvencekhez
19 046 Ft
20 480 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Kezdő csomag - Prémium 30g
Kezdő csomag - Prémium 30g
12 201 Ft
12 980 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Komplett csomag - Premium 30g
Komplett csomag - Premium 30g
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
18 283 Ft
19 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.