Mitől különleges a valentin-nap Japánban?

JAPÁN
Szűrés törlése
2021.02.03 21:07
Mitől különleges a valentin-nap Japánban?

Minden évben egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Valentin-nap Japánban. Érdekesség, hogy náluk a nők ajándékozzák meg a férfiakat.

Az ilyenkor ajándékozott meglepetés általában csokoládé, vagy valamilyen sütemény. Az 1950-es években indult el a japán Valentin-nap, főként néhány figyelemfelkeltő üzleti kampánynak köszönhetően, amely a szégyenlősnek mondható nőket arra buzdította, hogy ajándékozzák meg a férfiakat.

Szintén különleges, hogy a  japán nők nem csupán a párjukat, hanem férfi kollégáikat, barátaikat is meglepik valami aprósággal az ünnep alkalmából. Ugyanakkor mindenki másfajta csokoládéban részesül. Amit a szerelmüknek szánnak az az úgynevezett  "Honmei choco", ami egy drágább csokoládét, vagy házilag készített finomságot jelent. A második ajándék típus a "giri choko", amit kötelességből a kollégáknak és barátoknak szánnak. A harmadik típusa a valentin-napi ajándéknak pedig a "tomo choko", amit a nők egymásnak adnak barátságuk kimutatása jeléül.

Valentin-nap közeledtével nem meglepő tehát, hogy az üzletek polcain megjelennek a dekoratív édességek és egyéb kis ajándékok. Az év ezen napján értékesítik az ország évi csokoládé mennyiségének a felét.

 

Japánban a férfiak nem viszonozzák a hölgyek kedvességét?

Valentin-napon nem, csak egy hónap elteltével, március 14.-én. Ekkor ünneplik az úgynevezett Fehér napot, amikor a férfiak ajándékozzák meg a nőket, akiktől korábban Valentin-napon csokoládét kaptak. Ilyenkor is sok csokoládét vásárolnak, ugyanakkor a jellemző ajándékok közé tartoznak a sütemények, ékszerek és a fehér színű fehérneműk is.

A Fehér napot 1978 óta tartják Japánban, amely annyira sikeres, hogy átterjedt a környező ázsiai országokra, köztük Kínára, Tajvanra, Dél-Koreára, és Vietnámra is.

Ti hogyan ünneplitek a Valentin-napot?

 

A mi ajánlatunk Valentin-napra: Matchás Fehércsokoládé

Amihez a receptet itt találjátok.

 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
20 879 Ft
22 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Modern matcha szett - Culinary 50g
Modern matcha szett - Culinary 50g
14 378 Ft
15 460 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.