A matcha tea, mint exkluzív ajándék

2020.10.27 11:00
A matcha tea, mint exkluzív ajándék

Mitől lesz a matcha tea exkluzív ajándék? Az egészségre gyakorolt hatásai vagy az ára teszi különlegessé?

Az ajándékozás igen kényes dolog, hiszen nem mindig csak azokat a családtagjainkat és barátainkat ajándékozzuk meg, akiket ismerünk mint a tenyerünket, hanem bizonyos alkalmakra egyes munkatársaink vagy a feletteseink részére szintén szeretnénk ajándékot vásárolni. Ha pedig nem ismerjük annyira a megajándékozni kívánt illetőt, hogy egy valóban személyre szabott ajándékkal lepjük meg, akkor rendszerint olyan sablonajándékok jutnak eszünkbe, mint a márkásabb toll, bor vagy esetleg egy határidőnapló. Van azonban ennél sokkal jobb ötlet, ha valami exkluzív ajándékkal szeretnénk meglepni a leendő ajándékozottunkat, ez pedig nem más, mint a matcha tea.

 

Egy tea, mint exkluzív ajándék?

A matcha tea is ugyanaz a teanövény mint a zöld tea, de egyedülálló termesztésének és előállításának hála, igen különleges. Ennek köszönhető a benne található rengeteg antioxidánst is, melynek nagy szerepe van az immunrendszer erősítésében, a káros szabadgyökök semlegesítésében, ezáltal pedig a rákos megbetegedések kockázatának csökkentésében is.

Ezenfelül a matcha tea rendszeres fogyasztása serkenti a szervezetünk méregtelenítő folyamatait és az anyagcserét, stabilizálja a vércukorszintet, javítja az állóképességet, csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet és a stresszt egyaránt.

Ugyanis a benne található L-theanine nevű vegyületnek köszönhetően az agyban létrejövő alfa-hullámok segítenek az ellazult, nyugodt állapot elérésében. Ezek hasonlóak a théta-hullámokhoz, melyek alvás közben keletkeznek, de bizonyítottan nem okoznak álmosságot. Ugyanakkor a matcha tea lassan felszívódó koffeinnel az éberségre is pozitív hatással van. A kávéval ellentétben nem egyszeri és gyors energialöketet ad, hanem fokozatosan szívódik fel. Vagyis a tea elfogyasztása után akár 6 órán át tartó egyenletes energiaszinttel számolhatunk. Ezt az állapotot nevezzük  éber nyugalomnak. 

A stressz kezelésében pedig nem csupán a tea fogyasztása tud segíteni, hanem már a szertartásos elkészítése is felér egyfajta meditációs tevékenységgel. Azt tanítja, hogy lassítsunk, és adjuk át magunkat a pillanatnak, ezáltal pedig ráhangolódhatunk az élet apró örömeire.

A minőség a lényeg

Ha már exkluzív ajándékkal szeretnénk meglepni a leendő ajándékozottunkat, akkor nagyon fontos, hogy figyeljünk a minőségre, ugyanis a matcha teák között óriási minőségbeli eltérések lehetnek.

Először a tea származását vegyük figyelembe, ugyanis a magas minőségű matcha teát Japánban állítják elő. Itt a legmegfelelőbbek erre az éghajlati és talaj adottságok, illetve itt készítenek megfelelő precizitással és odafigyeléssel matcha teát. A boltok polcain találkozunk kínai matcha teával is, de ezek teljesen más minőségi kategóriát képviselnek, mint a japán verziók. 

 

Emellett a matcha tea színe, íze és illata szintén jelzi a minőségét, hiszen egy valóban prémium termék színe vibrálóan zöld, ízre aromás és édeskés, az illata pedig friss és zöldséges.

 

Amennyiben te is szeretnél valakit meglepni egy olyan exkluzív ajándékkal, mint a matcha tea, nézz szét nálunk, és válogass kedvedre a valódi japán, finom és magas minőségű teákból!