Mi számít alacsony vérnyomásnak? Cikkünkben eláruljuk!

VÉRNYOMÁS
Szűrés törlése
2021.08.17 09:29
Mi számít alacsony vérnyomásnak? Cikkünkben eláruljuk!

A mai állandóan rohanó világban mi számít alacsony vérnyomásnak? Hogyan állapítsuk meg, hogy rendben van-e a szervezetünk ilyen téren, és mit tehetünk a javulás, illetve a megelőzés érdekében?

Mi számít ma alacsony vérnyomásnak?

Leggyakrabban a magas vérnyomásról esik szó, hiszen általában sokkal láthatóbb tüneteket produkál, mint az alacsony vérnyomás. Hosszabb távon azonban ennek az állapotnak is megvannak a maga veszélyei.

Mivel az alacsony vérnyomás esetén az agy kevesebb oxigéndús vért kap, ezért a fejfájás és a szédülés már figyelmeztető jelként szolgálhat, amire nem árt odafigyelni. Általában hirtelen testhelyzet-változtatáskor jelentkezik, és 90/60 Hgmm érték alatt már alacsony vérnyomásról beszélünk.

Súlyosabb helyzetekben az erős szédülést akár ájulás is követheti. Ha te is épp erre keresel biztos tippet, mindenképpen olvass tovább, mert tudunk egy teljesen természetes (és nagyon finom) megoldást.

Hogyan kerülhető el a kialakulása?

Mint azt már jól tudjuk, a zöld teáknak számos fantasztikus hatása van az egészségünkre nézve. A Japánból származó matcha tea sem különbözik ebben, sőt. Hatékonyan kezelhetjük vele többek között az alacsony vérnyomást is, de a megelőzésében is segítségünkre lehet. Hogy hogyan, azt máris elmondjuk.

A matcha tea különleges hatóanyagainak és feldolgozásának köszönhetően képes csökkenteni, majd a megfelelő szinten tartani a vérnyomást. A stressz, a várandósság, de egyes betegségek is okozhatnak vérnyomás-ingadozást, azonban itt lép színre a matchában található L-theanine. Segít megnyugodni és ellazulni, csökkenti a felgyülemlett feszültséget, ezáltal a vérnyomás is rendeződik. Ugye, milyen egyszerű?

Napi egy csésze eredeti japán matcha tea, és nem kell aggódnod a rossz közérzet, a fáradtság, esetleg a fejfájás miatt. Ezeket ugyanis mind kiválthatja az alacsony vérnyomás. De persze nem nálad!

Ha kipróbálod, egészen biztos, hogy imádni fogod!

Bármilyen meglepő is, ez a japán csodaital nemcsak pihentető, frissítő hatása miatt egyre népszerűbb és keresettebb. Annak ellenére, hogy kevesebb koffeint tartalmaz, mint például a kávé, mégis hosszan tartó, folyamatosan felszabaduló energiát biztosít számodra a nap folyamán. Így hatékonyabban küzdhetsz meg bármilyen feladattal, amivel csak szembe kerülsz.

Készítsd el a számodra legszimpatikusabb matcha teát szinte bármilyen formában és biztos, hogy a mindennapjaid hű segítőjének érzed majd. Hisz amellett, hogy nagyon érdekes, édeskés ízvilággal rendelkezik, teljesen megújít majd mind testileg, mind pedig lelkileg. Ezt azt érzést pedig nem fogod tudni mellőzni.

Amellett, hogy az alacsony vérnyomás téged egészen biztosan nem érint majd, a betegségek is nagyobb eséllyel kerülnek el. A matcha ugyanis annyi antioxidánst tartalmaz, amennyit még az áfonya sem látott, ezáltal pedig az immunrendszered sokkal ellenállóbbá válik. A koncentrációs képesség és a szellemi egészség is megerősödik, a bőrkép pedig kisimultabbá, puhábbá és élénkebbé válik majd. A jótékony hatásainak száma ha nem is végtelen, de mindet felsorolni annál nehezebb.

A világ folyamatosan változik, szinte mindig lenne min feszengeni, de az egészségünk az, amit valóban óvnunk kell. A lehető legtermészetesebb módszerekkel. Éppen ezért a kiegyensúlyozott életmód és a rendszeres testmozgás mellett legyen a matcha tea a te titkos fegyvered. Ami szerencsére nem is olyan titkos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK MÉG

Ez történik a testeddel, ha matcha teát iszol

Matcha tea vs kávé

3 tipp és kevesebbet mutat majd a mérleg

Ez a recept megváltoztatja a reggeli rutinod

A legfinomabb matcha latte recept

A legfrissítőbb ital, amitől garantáltan beindul a napod!