Székrekedésre fogyassz matcha teát

2021.04.12 17:17
Székrekedésre fogyassz matcha teát

A székrekedés napjainkban sajnos egyre gyakoribb probléma, ami számos egyéb ok mellett a nem megfelelő táplálkozással és életmóddal is összefügghet.

Előfordulása az életkor előrehaladtával egyre nő, de kiválthatják például különféle betegségek, vagy akár a várandósság is. A székrekedésre a matcha tea azonban hatékony fegyver lehet.

 

 

Kellemetlen tünetek és teltségérzet

A székrekedés nagyon kellemetlen és fájdalmas tud lenni, ha nem foglalkozunk vele időben. Többek között a kemény széklet, fájdalmas, erőlködéssel járó, hetente háromnál kevesebb székletürítés, teltségérzet, fejfájás, hányinger, rossz közérzet, ingerlékenység is kísérheti. A kezeletlen székrekedés akár az aranyér és a végbél berepedését is eredményezheti.

Természetesen semmi nem helyettesíti az alapos orvosi kivizsgálást, ami különösen fontos a háttérben álló okok, lehetséges betegségek kiderítésére, de mi magunk is sokat tehetünk a javulás érdekében, ha matcha teát iszunk.

 

Székrekedésre a matcha tea kiváló

Azt már tudjuk, hogy a zöld tea számos pozitív hatással bír a szervezetre, de ezek közül is kiemelkedik a Japánban termesztett, magas minőségű matcha tea. Nemcsak tartós, folyamatosan felszabaduló energiát biztosít az egész nap folyamán, de segíthet megelőzni a különböző betegségeket is, úgymint az influenza, a szív- és érrendszeri, vagy a daganatos megbetegedések, ezenkívül csökkentheti a vérnyomást és a koleszterinszintet. A kialakult székrekedést is eredményesen kezeli, mivel könnyen felszívódó rostokat tartalmaz, stabilizálja a vércukorszintet és hatékonyan hozzájárul a megfelelő emésztéshez. A nyugalmi anyagcsere működését akár 30-40%-kal is felgyorsító hatása miatt a fogyni vágyók körében is nagyon népszerű. 

 

Matcha teával a vitalitásért

A matcha teát a japán emberek szuperitalának is szokták nevezni, nem véletlenül. Nemcsak egészségügyi problémák felmerülésénél, de az egészség megőrzéséért is érdemes beiktatni a mindennapokba.

  • Májvédő hatással rendelkezik: A májnak fontos szerepe van a szervezet méregtelenítésében és a tápanyagok feldolgozásában. A matcha tea csökkentheti a májbetegségek kialakulásának kockázatát.

  • Rengeteg antioxidánst tartalmaz: elpusztítja az olyan sejtkárosító atomokat, amelyek felelősek többek között a rákos megbetegedések kialakulásáért, az öregedési folyamatok gyorsabb lefolyásáért és az immunrendszer nem megfelelő működéséért. 

  • Méregtelenítő hatású: a jellegzetes zöld színét is adó klorofill vértisztító és méregtelenítő hatással bír, emellett a szervezet pH-értékét is javítja.

  • Segít a mentális egészség megtartásában: L-theanine hatóanyagának köszönhetően csökkenti a felgyülemlett feszültséget és növeli a koncentrációt.

  • Javítja az állóképességet: akár 30%-kal is megnövelheti a teljesítményt, érdemes közvetlenül edzés előtt is meginni egy csészével.

  • Széppé varázsolja a bőrt: nemcsak belül, de kívül is láthatóak a matcha tea pozitív tulajdonságai. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően megszünteti a száraz bőrt, harcol a ráncok és a barázdák kialakulása ellen. Sőt, akár egy frissítő arcpakolás is készíthető belőle. 

 

Természetesen az egészséges életvitelt, a kiegyensúlyozott táplálkozást és a rendszeres mozgást nem váltja ki, a matcha tea fogyasztásával mégis kialakíthatunk egy egészséges napi rutint, amihez nem mellesleg nagyon finom recepteket is tudunk ajánlani. Készíthetünk belőle frissítő reggeli italt, hideg smoothie-t, vagy meleg kását, a lehetőségek száma végtelen, az egészségünk viszont pótolhatatlan. 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET