Izgalmas, különleges, nagyon finom! Ezt a hojicha lattét mindenképp ki kell próbálnod!
Épp olyan egyszerűen elkészíthető, és épp olyan szuperül variálható és ízesíthető, mint a kedvenc matcha lattéd, a pirításnak köszönhetően azonban a hojicha ízvilága füstösen aromás, kellemesen édeskés, pirított dió-karamell jegyekkel.
Az M Matcha Hojicha friss és zsenge, első szüretelésű, eredeti japán zöld tea, amelyet gránitmalmok segítségével finom porrá őrölnek, majd közepes hőmérsékleten megpirítanak. Színe aranybarna, az egyedülálló gyártási folyamat és a pörkölés miatt koffeintartalma alacsony, így akár esténként is élvezheted, krémes teaként vagy latte formájában. Süteményekben is kiválóan működik.

Mivel a hojicha esetében is az egész tealevelet porrá őrölve elfogyasztjuk, a matchához hasonlóan ennek a teának is hihetetlenül sok pozitív egészségügyi hatása van:
- antioxidánsokban és katekinekben gazdag
- gyorsítja az anyagcserét
- megnyugtat és ellazít
- segíti az emésztést
- hatékony a méregtelenítésben
- késleltetheti az öregedési folyamatokat
- segít az optimális koleszterin- és vércukorszint fenntartásában
- a benne található tápanyagok támogatják az immunrendszer működését (C vitamin, béta-karotin, folsav, kálium, kalcium, foszfor)

A hojichát a kávé- és tearajongók is szeretni fogják, latteként mi zabtejjel ajánljuk a fogyasztását, de bátran válaszd hozzá kedvenc növényi tejedet.
Ha kipróbáljátok ezt a receptet, mindenképp osszatok meg róla egy fotót az Instagramon vagy a Facebookon ;)

Krémes, habos hojicha latte zabtejjel
HOZZÁVALÓK:
- 1 tk. M Matcha Hojicha por
- 80 ml forró víz
- 150 ml zabtej
- 1 tk. méz (opcionális, ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS:
- Áztasd be a bambusz teaecsetet, hogy a szálai kissé felpuhuljanak.
- Forralj vizet, majd hűtsd vissza 80-85 fokra.
- Tedd a hojicha port egy tálkába, majd önts rá egy kevés vizet, és gyengéd kézmozdulatokkal, az ecsetet 8-as formában mozgatva egyenletesen keverd el. Ha nincs bambuszecseted, akkor használhatsz még kézi tejhabosítót is.
- Öntsd fel a maradék vízzel, és a bambuszecsetet használva, W vagy M mozdulatokkal keverd habosra a hojicha teát.
- Gőzöld és habosítsd fel a zabtejet, majd öntsd a teára.
- Ízlés szerint adj hozzá mézet.
