Rákellenes gyógynövények az orvosi terápiák kiegészítésére

EGÉSZSÉG
Szűrés törlése
2020.08.25 10:50
Rákellenes gyógynövények az orvosi terápiák kiegészítésére

Tudtad, hogy az orvosi kezeléseket rákellenes gyógynövények használatával ki lehet egészíteni? Cikkünkből kiderül, hogy melyek a bevethető növények, és hogyan hatnak.

 

 

Magyarországon a leggyakoribb halálozási okok közé sorolhatóak a rákos megbetegedések a szív- és érrendszeri betegségek után, ami nem meglepő annak a fényében, hogy szinte mindenkinek van a családjában vagy az ismerősi körében legalább egy daganattal küzdő személy. Noha az orvosi kezelést semmi sem helyettesítheti, de a kezelőorvossal történő konzultációt követően a rákellenes gyógynövények bevethetőek a gyorsabb gyógyulás érdekében.

 

Mit értünk az alatt, hogy rákellenes gyógynövények?

 

Először is fontos tisztázni, hogy a rák alatt nem egyetlen betegséget értünk, hanem ez többféle daganatos megbetegedés gyűjtőneve. A daganatok lehetnek jó- és rosszindulatúak, ez utóbbiak jelentős hátránya, hogy a rosszindulatú sejtek kontrollálatlan szaporodásba kezdenek. A sejtszaporodás károsítja a környező egészséges szöveteket, és sajnos áttétek is kialakulhatnak a szervezet különböző pontjain.

 

A rákellenes gyógynövények többek közt felveszik a harcot a rákos sejtekkel, védenek a sejtkárosodástól, aktivizálják az immunrendszert, és meggátolhatják az áttétképződést is.

 

Pitypang

 

A pitypangról mindenki tudja, hogy a tejszerű nedvét nem szabad fogyasztani, mert mérgezéses tüneteket okozhat. Ellenben a gyökere és a levele gyógynövényként használható, hiszen a belőle főzött tea gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, valamint nagyszerű vértisztító és vizelethajtó hatással bír.

 

Amiért a rákellenes gyógynövények csoportjába sorolható, az egy kanadai kutatásnak köszönhető, mely szerint pusztítja a rákos sejteket, és a mellrák terjedését a leveléből készült tea fogyasztása jelentősen csökkenti.

 

Fagyöngy

 

A fagyöngyöt közel 100 éve állították a daganatos megbetegedések gyógyításának szolgálatába. Ennek oka, hogy bár főként immunerősítőként tartják számon, de bizonyítottan serkenti a daganatos sejtek felismeréséért és eltakarításáért felelős sejtek aktivitását. Emellett lelassítja a daganat növekedését, és az áttétképződést is hatékonyan gátolja.

 

Fokhagyma

 

A fokhagyma mindig is csodaszernek számított, az idősebb generáció szerint nincs olyan nyavalya, amit fokhagymával ne lehetne elűzni. Ennek van némi valóságalapja, hiszen a fokhagyma gazdag antioxidánsokban, és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Azonban rákellenes gyógynövénnyé a sejtkárosodás elleni védelme, a DNS-helyreállító képessége és a rákos sejtek szaporodásának gátlása teszi.

 

Zöld tea

 

Régóta köztudott tény, hogy a zöld tea fogyasztása segít leküzdeni a rákos megbetegedéseket, de nem mindig volt ismert, hogy mi ennek az oka. A Penn State University szakértői kimutatták, hogy a zöld teában található egy ún. EGCG nevű antioxidáns, mely képes elpusztítani a rákos sejteket úgy, hogy az egészségesekre nincs hatással. Éppen ezért érdemes rendszeresen zöld teát, azon belül is matcha teát fogyasztani, hiszen egy csésze matcha teában nagyjából 15-ször több hatóanyag található, mint egy pohár hagyományos zöld teában.

 

Ha te is szeretnél megbizonyosodni a matcha tea jótékony hatásáról, nézz szét a webshopunkban, és rendelj egy adag igazán finom és minőségi japán matcha teát!

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag