Rákellenes gyógynövények az orvosi terápiák kiegészítésére

2020.08.25 10:50
Rákellenes gyógynövények az orvosi terápiák kiegészítésére

Tudtad, hogy az orvosi kezeléseket rákellenes gyógynövények használatával ki lehet egészíteni? Cikkünkből kiderül, hogy melyek a bevethető növények, és hogyan hatnak.

Magyarországon a leggyakoribb halálozási okok közé sorolhatóak a rákos megbetegedések a szív- és érrendszeri betegségek után, ami nem meglepő annak a fényében, hogy szinte mindenkinek van a családjában vagy az ismerősi körében legalább egy daganattal küzdő személy. Noha az orvosi kezelést semmi sem helyettesítheti, de a kezelőorvossal történő konzultációt követően a rákellenes gyógynövények bevethetőek a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Mit értünk az alatt, hogy rákellenes gyógynövények?

Először is fontos tisztázni, hogy a rák alatt nem egyetlen betegséget értünk, hanem ez többféle daganatos megbetegedés gyűjtőneve. A daganatok lehetnek jó- és rosszindulatúak, ez utóbbiak jelentős hátránya, hogy a rosszindulatú sejtek kontrollálatlan szaporodásba kezdenek. A sejtszaporodás károsítja a környező egészséges szöveteket, és sajnos áttétek is kialakulhatnak a szervezet különböző pontjain.

A rákellenes gyógynövények többek közt felveszik a harcot a rákos sejtekkel, védenek a sejtkárosodástól, aktivizálják az immunrendszert, és meggátolhatják az áttétképződést is.

 

Pitypang

A pitypangról mindenki tudja, hogy a tejszerű nedvét nem szabad fogyasztani, mert mérgezéses tüneteket okozhat. Ellenben a gyökere és a levele gyógynövényként használható, hiszen a belőle főzött tea gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, valamint nagyszerű vértisztító és vizelethajtó hatással bír. Amiért a rákellenes gyógynövények csoportjába sorolható, az egy kanadai kutatásnak köszönhető, mely szerint pusztítja a rákos sejteket, és a mellrák terjedését a leveléből készült tea fogyasztása jelentősen csökkenti.

 

Fagyöngy 

A fagyöngyöt közel 100 éve állították a daganatos megbetegedések gyógyításának szolgálatába. Ennek oka, hogy bár főként immunerősítőként tartják számon, de bizonyítottan serkenti a daganatos sejtek felismeréséért és elpusztításáért felelős sejtek aktivitását. Emellett lelassítja a daganat növekedését, és az áttétképződést is hatékonyan gátolhatja.

 

Fokhagyma

A fokhagyma mindig is csodaszernek számított, az idősebb generáció szerint nincs olyan nyavalya, amit fokhagymával ne lehetne elűzni. Ennek van némi valóságalapja, hiszen a fokhagyma gazdag antioxidánsokban, és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Azonban rákellenes gyógynövénnyé a sejtkárosodás elleni védelme, a DNS-helyreállító képessége és a rákos sejtek szaporodásának gátlása teszi.

 

Zöld tea

Régóta köztudott tény, hogy a zöld tea fogyasztása segít leküzdeni a rákos megbetegedéseket, de nem mindig volt ismert, hogy mi ennek az oka. A Penn State University szakértői kimutatták, hogy a zöld teában található egy ún. EGCG nevű antioxidáns, mely képes elpusztítani a rákos sejteket úgy, hogy az egészségesekre nincs hatással. Éppen ezért érdemes rendszeresen zöld teát, azon belül is matcha teát fogyasztani, hiszen egy csésze matcha teában nagyjából 10x több hatóanyag található, mint egy pohár hagyományos zöld teában.

Ha te is szeretnél megbizonyosodni a matcha tea jótékony hatásáról, nézz szét a webshopunkban, és rendelj egy adag igazán finom és minőségi japán matcha teát!

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET