Mit nem szabad terhesség alatt fogyasztani?

TERHESSÉG
Szűrés törlése
2021.06.03 13:07
Mit nem szabad terhesség alatt fogyasztani?

A várandósság gyönyörű és izgalmas állapot, mégis számtalan kérdés övezi, legfőképpen az, hogy mit nem szabad terhesség alatt fogyasztani. 

  

 

 

Mit nem szabad terhesség alatt?

A terhesség csodálatos időszaka alatt a kismamáknak a saját és kisbabájuk egészségének érdekében fokozottan figyelniük kell, hogy kíméljék magukat és elegendő időt töltsenek pihenéssel.

Ezenkívül vannak olyan ételek és italok, melyek a várandósság ideje alatt tiltólistára kell(ene), hogy kerüljenek. Az alkohol és a dohányzás természetesen az első helyen szerepelnek.

Kerülendő azon halfajták fogyasztása is, amelyeknek viszonylag magas lehet a higanytartalma, ugyanígy a különféle nyers húsból készült ételek, mint például a sushi vagy a tatár bifsztek, mivel tartalmazhatnak baktériumokat, vírusokat, sőt akár férgeket is. A penészes és márványsajtok, a nyers tojás, valamint a túl zsíros vagy fűszeres ételek sem tartoznak az ajánlott ételek közé.

Azonban amellett, hogy "mit nem szabad a terhesség alatt", ugyanolyan lényeges az is, hogy mit szabad, vagyis mi támogatja a testünk működését. Ilyen például a japán matcha tea. Természetesen odafigyeléssel és mértékletességgel. 

 

Minőségi alapanyagok, változatos étrend

Fontos, hogy a kismamák kellő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot juttassanak a szervezetükbe. A tápanyagokban gazdag, változatos étrend segíti a nyugodt, kiegyensúlyozott várandósságot és a baba megfelelő fejlődését. De vajon mi a helyzet a koffeinnel? Ugyan fogyasztható kávé a terhesség alatt, de inkább csak mértékkel, hisz a koffein a magzat véráramába is bejut a méhlepényen keresztül, onnan pedig nehezen ürül ki.

A gondosan termesztett matcha tea - mely tartalmaz ugyan koffeint (bár kevesebbet, mint a kávé) - mértékletes fogyasztása a kávé egy egészségesebb alternatívájaként szolgálhat a várandósság alatt. Nemcsak a szervezetre gyakorolt számos pozitív hatása miatt fogyasztják előszeretettel, de természetes, folyamatosan felszabaduló energiát is biztosít a nap folyamán. Ez pedig egy kismamának különösen fontos lehet a teendői elvégzéséhez.

 

Ha nyugodt a kismama, nyugodt a baba is

A kiegyensúlyozottság és a felgyülemlett feszültség levezetése ugyanolyan elengedhetetlen a terhesség alatt, mint az ideális táplálkozás vagy a rendszeres mozgás.

A minőségi matcha tea ebben is támogatja a szervezet működését. L-theanine nevű különleges hatóanyaga nyugtató hatással bír, elűzi a stresszt, valamint segít a fáradt kismamának az ellazulásban. Ezenkívül javítja még a koncentrációs készséget, az elmét pedig energiával tölti fel.

 És hogy még miért érdemes kipróbálni a matcha teát? Nemcsak vibráló zöld színével, de az életminőséget javító tulajdonságaival is kiemelkedik a teák közül:

  • Semmilyen negatív mellékhatással nem rendelkezik, ellenben annál több pozitív változást vehetünk észre magunkon, a matcha tea fogyasztása által. 
  • Rendkívül magas a benne található antioxidáns tartalom, ezáltal képes a bőrt sokkal puhábbá és simábbá "varázsolni", illetve a ráncok és a barázdák mélysége is csökken. 
  • Csökkentheti az egyes betegségek kialakulásának kockázatát, mint a szív- és érrendszeri, vagy daganatos megbetegedéseket, de a koleszterinszint és vérnyomás is kezelhető a fogyasztásával. 
  • A természetes méregtelenítési folyamatokat beindító tulajdonsága is támogatja az ideális, problémák nélküli gyermekvárást.

 Elmondható tehát, hogy a matcha teát nem véletlenül nevezik többek között a japán emberek szuperitalának vagy csodaitalnak, hiszen a benne lévő kivételes hatóanyagoknak köszönhetően megújítja, felfrissíti a szervezetet, és segít, hogy a babavárás egészségesen és a lehető legboldogabban teljen. Válogass kedvedre a különböző matcha teával készült receptjeink között. Azonban - mint minden egyéb újdonság esetén is a kismamaság ideje alatt - a matcha tea fogyasztását is érdemes a kezelőorvossal megbeszélni.

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
20 879 Ft
22 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Modern matcha szett - Culinary 50g
Modern matcha szett - Culinary 50g
14 378 Ft
15 460 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.