Kávé és kakaó helyett, Nóri M Matcha hojicha porral gondolta újra a méltán népszerű tiramisu-t.
Persze a krém sem hétköznapi módon készült, hiszen a kókuszjoghurt és kesuvaj keverékét használta ennél a receptnél, ami szuper krémessé és még egészségesebbé tette ezt a desszertet.
Az a jó ebben a receptben, hogy a késői órákban is bátran fogyaszthatjuk, hiszen a kávéval és a matcha porral ellentétben a hojicha tea por alacsony koffein tartalmú, ráadásul egy nagyon különleges, pirított dió-karamell ízvilágot is kölcsönöz a desszertünknek.
Hozzávalók (3-4 adag):
- 400g Kókuszjoghurt (vagy más növényi joghurt, kókuszkrém)
- 30g Kesuvaj
- 1-2 Ek. Agavé szirup, vagy más édesítő (cukormentes: eritrit)
- 1 tk. Természetes vanília aroma
- 3-4 x 6 db Gluténmentes vaníliás keksz, vagy 3-4x 2 db babapiskóta
- 2 tk. M Matcha Hojicha por
- 2 tk. Rumaroma, vagy rum (opcionális)
Elkészítése:
1. Keverjük össze a kókuszjoghurtot, a kesuvajat, az édesítőt és a vanília aromát egy közepes méretű tálban.
2. Melegítsünk 200ml vizet (ne forrald fel, a legideálisabb a 70 fokos víz), majd tegyük bele a 2 tk. Hojicha port és keverjük habosra az m_matchatea e-mixerével, vagy bambusz teakeverő ecsettel. Ha szeretnénk, adjunk hozzá rumaromát, vagy rumot, majd öntsük egy szélesebb tálba.
3. Áztassuk bele a kekszeket egyesével és helyezzük őket 3, vagy 4 kisebb pohár, vagy tál aljára kb. 2 cm vastagságban. Régezzünk rájuk a krémet, végül szórjuk meg Hojicha porral. Tegyük éjszakára - de legalább 2 órára - a hűtőszekrénybe és már fogyasztásra kész.