A zöld tea csodálatos hatásai a szervezetre

MATCHA vs ZÖLD TEA
Szűrés törlése
2020.09.01 15:26
A zöld tea csodálatos hatásai a szervezetre

A zöld tea különösen a fogyókúrázók körében divatos ital, de számos kutatásnak és vizsgálatnak hála, az egészségtudatos emberek körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 

 

A zöld tea hatása a szervezetre ugyanis kifejezetten előnyös, mivel számtalan olyan folyamatot indít el, amelyeknek az egészség megőrzésében jelentős szerepük van.

Segítség a fogyókúrában 

Mint már említettük, a fogyókúrázók első számú csodaitala a zöld tea, hiszen köztudottan felpörgeti az anyagcserét, vagyis segíti a szervezet méregtelenítő folyamatait, stabilizálja a vércukorszintet, segít a zsírégetésben, csökkenti az étvágyat, és bár kevésbé ismert tény, de az elhízás megelőzésében szintén szerepet játszik.

 zöld tea diéta

A zöld tea hatása a szervezet káros folyamataira

A zöld teában antioxidáns is található, mely a fenti folyamatokért is felel, epigallocatechin-gallátnak, vagy ismertebb nevén EGCG-nek nevezzük, ami elsősorban a gyulladásokat csökkenti és a káros szabadgyököket semlegesíti. Ennek jelentősége, hogy alapvetően a káros szabadgyökök a daganatos betegségek egyik kiváltó okai, vagyis a rendszeres zöldtea-fogyasztással a rákos megbetegedések kockázatát csökkentheted.

Továbbá a megfelelő EGCG-bevitellel olyan nagyszerű hatások válhatóak ki, mint a koleszterinszint, a vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának csökkentése, az inzulinérzékenység javulása, a memória fokozása és a fáradtság csökkentése. 

Bár igen friss adat, de nemrégiben egy kutatásból az derült ki, hogy e vegyület segítségével fokozható az antibiotikumok hatása is, ami nagy segítség az egyre nagyobb problémát jelentő antibiotikum-rezisztencia kialakulása miatt.

 zöld tea segít a káros sejtek ellen egcg

A zöld tea és a szellemi frissesség

A zöld tea nem elvitatható hatása, hogy növeli a szellemi teljesítőképességet, védi az idegsejteket, valamint javítja a memóriát. Ez a tulajdonsága a kutatások szerint a benne található L-theaninnak és a koffeinnek köszönhető. 

Igaz, hogy a zöld teában is van koffein, azonban ez különbözik a kávéban lévőtől. A tea koffeinje ugyanis jóval lassabban és egyenletesen szívódik fel a véráramba, mint amit kávéval viszünk be, éppen ezért a hatása is különbözik. A kávé elfogyasztása után 20 perccel érezhető egy energialöket, ami idővel fokozatosan csökken, így viszonylag hamar újra szükség lehet a következő csésze kávéra. Ezzel szemben a zöld teában, különösen a matcha teában lévő koffein lassú felszívódása miatt elmarad ez az energialöket, helyette kb. 6 órán keresztül tartó folyamatos energiával számolhatsz.

A zöld teák koronázatlan királya

A zöld tea hatása a szervezetre már önmagában is elismerésre méltó, de van egy olyan típusa a zöld teáknak, amelyet fogyasztva ez a hatás megtöbbszöröződik. Ez pedig nem más, mint a matcha tea, a japánok egyik kedvenc itala.

A matcha teáról tudni kell, hogy az EGCG mellett megtalálható benne egy úgynevezett L-theanine nevű vegyület, aminek a koncentrációban van nagy szerepe. Pontosabban ennek köszönhető, hogy az agyban alfa-hullámok jönnek létre, vagyis relaxált tudatállapotba kerülhetsz egyetlen csésze matcha tea elfogyasztása után. Ez azt jelenti, hogy koncentrációképességed és az éberséged megnő, ugyanakkor csökken a benned lévő stressz, megnyugszol és ellazulsz.

Ha te is szeretnéd kipróbálni a matcha tea nyújtotta előnyöket, nézz szét a termékeink között!

 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Utolsó darabok 
Kedvencekhez
M Matcha Culinary
M Matcha Culinary
M Matcha Culinary
M Matcha Culinary
5 990 Ft
Egységár: 120 Ft/adag
Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag