Krémes, habos matcha latte - a szuperegészséges trendi ital, ami meghódította a világot - M Matcha

15 000Ft felett ingyenes szállítás!

Krémes és habos M Matcha Latte

Krémes és habos M Matcha Latte

2020 április 01

Indítsd a reggelt egy kényeztető, habos matcha lattéval, ami egy igazi tápanyagbomba, így feltölt a szükséges energiával egész napra!

 

egy bögre krémes és habos M matcha latte

Ami garantált:

Csodás íz.

Hosszantartó lendület.

Egészségre gyakorolt pozitív hatás.

 

Az elkészítéshez adunk nektek egy kis képes segítséget is :)

 latte készítéshez átszitáljuk a matchaport hogy csomómentes legyen

matcha latte készítéshez forró víz a matchaporra

matcha latte készítés: keverés chasennel

matcha latte készítés: szita, forró víz, matcha teapor, bambuszkeverő

Milyen tejjel igyuk a matcha lattét?

Bár a tehéntej zsírtartalmának köszönhetően jobban habosítható, latténkat mégis növényi tejjel ajánlatos készíteni, mivel a tehéntej egyes alkotórészei csökkentik a matchában található hasznos polifenolok felszívódását. 

Más szóval, a matcha pozitív hatásai kevésbé érvényesülnek, ha tehéntejjel együtt fogyasztod.

Növényi tejek közül a "barista" névvel ellátott fajták könnyebben habosíthatók, ha ilyen nincs itthon, próbálkozzunk magas zsírtartalmú fajtákkal, akár házilag készített kókusz- vagy mandulatejjel.

Ha minden kötél szakad, esetleg megpróbálhatunk hozzáadni egy kevés olvasztott kókuszolajat.

matcha latte készítés matcha latte flatlay

Az otthon készített matcha latte további előnye, hogy kedvedre ízesítheted kedvenc fűszereiddel.

Ha elkészíted, mutasd meg nekünk, hogy sikerült, használd az #mmatcha hashtaget! ;)

 

Hozzávalók:

  • 2 gramm (egy teáskanál) M matcha zöldteapor
  • 1 dl víz
  • 1,5 dl növényi tej
  • 1 tk. méz (ízlés szerint)
  • fahéj (opcionális)
  • vanília kikapart magja vagy vaníliaőrlemény (opcionális)

Elkészítés:

1. Áztasd be a bambusz teaecsetet, hogy a szálai kissé felpuhuljanak.
2. Forralj vizet, majd hűtsd vissza 80-85 fokra.
3. Szitáld át a matcha port egy tálkába, hogy csomómentes legyen.
4. Önts a matchára egy kevés vizet, majd gyengéd kézmozdulatokkal, az ecsetet 8-as formában mozgatva egyenletesen keverd el, hogy ne maradjanak benne csomók. Ha nincs bambuszecseted, akkor használhatsz még kézi tejhabosítót is, végső esetben próbáld meg kiskanállal, mintha pudingport kevernél.
5. Gőzöld és habosítsd fel a tejet, majd öntsd a matcha teára.
6. Ízesítsd mézzel, fahéjjal, esetleg vaníliával.

 

Plusz tipp! Ha inkább egy jéghideg italra vágysz, készítsd el a lattédat hideg tejjel és a végén tegyél bele jégkockákat!