Miért lehet eredményes kiegészítő a zöld tea fogyáshoz?

FOGYÓKÚRA, DIÉTA
Szűrés törlése
2023.01.18 10:17
Miért lehet eredményes kiegészítő a zöld tea fogyáshoz?

A teák széles választékát vásárolhatjuk meg, melyeknek különböző egészségügyi előnyei vannak. A zöld tea fogyás elősegítésében nyújtott támogatása vitathatatlan.

Bármilyen típusú fogyókúrával próbálod ledobni magadról a súlyfelesleget, a mozgás és átgondolt étkezés mellett a folyadékfogyasztás is sarkalatos kérdés.

A zöld tea az egyik olyan ital, mely a természetben megtalálható alapanyag és segíthet a fogyásban. A zöld tea felgyorsítja az anyagcserét, szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet. A prémiumminőségű matcha zöld tea pedig az egyik legjobb választás a kívánt testsúly eléréséhez.

 

Miért hasznos a zöld tea fogyás elősegítésére?

 

A zöld teák közül kiemelkedő a matcha tea hatékonysága, melynek zsenge, fiatal leveleiből finom zöld por készül. Ezt a port - mely magában foglalja a tea növény egész levelét - fogyasztjuk el forró vízzel keverve. A matcha tea számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik, ami annak köszönhető, hogy rengeteg antioxidánst és többféle tápanyagot tartalmaz. Immunerősítő hatása mellett a testsúlycsökkentéshez is hozzájárul. Ennek folyamatát mutatjuk be röviden.

 

A matcha tea hatása

 

A legtöbb tea, mely a fogyást segíti elő, vízhajtással csökkenti a testsúlyt. Ez azonban nem nyújt végleges megoldást a testsúly csökkentésére, hiszen csak a víz mennyisége apad a szervezetünkben, nem pedig a felesleges zsír mennyisége. A zöld teák közül a leghatékonyabban a zsírégetést a matcha tea használatával tudjuk elérni. A felgyorsult anyagcsere és a zsírégető képesség hatására valóban súlyt vesztünk, és nem csak a víz tűnik el testünkből.

 

Amellett, hogy zsírt égetünk, a matcha tea fogyasztásával megnövekszik a testünk napi energiafelhasználása is. A teában található magas katechin tartalom akár másfélszer annyi energiafelhasználást tud eredményezni, mint amennyit általában a testünk feldolgoz. Ennek hatására jobb lesz az állóképességünk, nő a teljesítményünk és csökken az étvágyunk. A fogyáshoz szükséges mozgás nem lesz annyira megterhelő számunkra, mintha nem fogyasztanánk a teát.

A matcha tea egyébként nemcsak tea formájában iható, hanem por állagának köszönhetően többféle étel alkotóeleme is lehet. Így a minőségi diétánkat ezzel az összetevővel kiegészíthetjük. Néhány receptet mi is összegyűjtöttünk, érdemes átböngészni őket.

 

Fogyáshoz ajánljuk?

 

A zöld teák közül elsősorban a matcha tea az, amelynek rendszeres fogyasztása jó hatással lehet a diétára és a fogyásra. Étvágycsökkentő hatása elvitathatatlan, és mivel 100%-ban természetes, így mellékhatásoktól sem kell tartanunk. Azok számára is jó választás a tea fogyasztása, akik egy elhibázott, extrém diétával próbálkoztak és szeretnék helyreállítani anyagcseréjüket, bélműködésüket. 

 

A matcha tea legfőbb előnye, hogy a természetes súlycsökkentést segíti azáltal, hogy a szervezet metabolikus szintjét megemeli. A szervezet akár másfélszer több kalóriát képes elégetni a tea fogyasztásakor, mint általában. Miután a teapor a növény teljes levelét tartalmazza, így a szervezetünkbe könnyen felszívódó diétás rostok kerülnek, amivel egyébként a vércukorszintünket is stabilizálhatjuk és az emésztésünk szintén optimálissá válik.

 

Amennyiben még maradtak benned kérdések a matcha tea hatékonyságával kapcsolatban, keress minket bizalommal!





SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET