A vaníliával kellemesen édessé, a mandulával pedig pikánssá teheted a kedvenc matcha lattédat!
MIRE LESZ SZÜKSÉGED?
- 2 gramm (egy teáskanál) M matcha Ceremonial vagy M Matcha Premium por
- 15 ml forró víz
- 1 teáskanál méz vagy más ízesítő (elhagyható)
- 1 bögre mandulatej
- fél vaníliarúd kikapart belseje, vagy vanília kivonat
1. LÉPÉS
Tedd a matcha port és a vaníliát a bögrédbe, illetve ha teszel bele mézet vagy más ízesítőt, akkor azt is most add hozzá. Utána mehet rá a kevés 80 fokos víz.
2. LÉPÉS
Keverd habosra és csomómentesre a matcha port a bambusz keverő segítségével. Ha nincs még ilyened, akkor segíthet egy tejhabosító vagy akár egy kiskanál is, de ha hosszú távon tervezel matcha teát inni, érdemes beszerezni egyet. Ha nem tudod rendesen elkeverni a matcha port, akkor keserű maradhat.
3. LÉPÉS
Ezután melegítsd meg a mandulatejet, majd habosítsd. Én kézi tejhabosítót használok, de bármilyen általad kedvelt megoldás működik.
4. LÉPÉS
Öntsd a felhabosított tejet a matchádra - itt jönnek jól a "latte art" képességek, bevallom én ebben egyelőre nem brillírozom. :) Ha nem érzed elég édesnek, akkor ilyenkor is ízesítheted egy kis sziruppal vagy sztíviával. Helyezd magad kényelembe és élvezd a matcha lattédat!
TIPP:
Ha sietsz, úgy is elkészítheted a lattedat hogy az összes hozzávalót beleöntöd egy shakerbe vagy turmixba, majd összevered.
EZEK IS ÉRDEKELHETNEK MÉG
Ez történik a testeddel, ha matcha teát iszol
Matcha tea vs kávé
Kókuszolajos matcha latte - a legjobb napindító ital
11+1 ok ami téged is meggyőz majd, hogy igyál matcha teát
Ez a recept megváltoztatja a reggeli rutinod
A legfinomabb matcha latte recept
A legfrissítőbb ital, amitől garantáltan beindul a napod!